Bacalaureat: a început sesiunea de toamnă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 17 august

Bacalaureat: a început sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a debutat, ieri, cu prima probă scrisă. Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie), informează Ministerul Educaţiei.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidaţi provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Probele se vor desfăşura în 138 de centre de examen, ieri a avut loc examenul la Limba şi literatura română- proba E. a - proba scrisă; azi va avea loc proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă; mîine, proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă; 19 august - Limba şi literatura maternă - proba E. b - proba scrisă. Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august). Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie. Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5, iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro