Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Banca Poloniei menţine dobânda la nivelul minim record

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Banca Poloniei menţine dobânda la nivelul minim record

Banca Naţională a Poloniei a decis, ieri, să menţină nemodificată dobânda de politică monetară - care se află la un nivel minim record -, pe fondul îngrijorărilor potrivit cărora tensiunile din Ucraina ar putea pune în pericol relansarea economiei ţării.

Narodowy Bank Polski menţine astfel dobânda nemodificată pentru a zecea lună consecutiv, la un nivel de 2,5%. Decizia băncii centrale este conformă estimărilor analiştilor.

Împreună, Rusia şi Ucraina sunt responsabile pentru 8% din exporturile Poloniei, comparativ cu 25% în cazul Germaniei, cel mai mare partener comercial al Poloniei.

Comisia Europeană estimează că, în acest an, economia poloneză va înregistra o creştere de 3,2%, însă banca centrală a ţării mizează pe o expansiune de 3,6%, după un avans de 1,6% în 2013.

Conform aşteptărilor, inflaţia din Polonia nu va atinge până în 2016 ţinta de 2,5% stabilită de banca centrală. În martie, preţurile de consum din ţară au urcat cu 0,7%, în ritm anual. Aceeaşi rată de creştere a inflaţiei a fost consemnată în februarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS