Banca Transilvania a preluat Idea::Bank

A.I.
Piaţa de Capital / 2 iunie 2021

Banca Transilvania a preluat Idea::Bank

Preţul tranzacţiei este de circa 43 milioane de euro

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, în şedinţa de astăzi, perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea::Bank, semnarea contractului fiind tot astăzi, a anunţat instituţia de credit din Cluj printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul tranzacţiei, BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea::Bank din România, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane de euro, se arată în comunicatul de la BVB.

"Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona că entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT. Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente", se mai meţionează în document.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, a declarat: "Vedem achiziţia Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania şi pentru clienţi. Dacă celelalte achiziţii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de iniţiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa şi dezvolta idei creative de soluţii digitale pentru clienţii de acum şi pentru cei care vor veni".

La rândul său, Piotr Kaczmarek, Directorul General al Getin Holding, subliniază: "Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei româneşti. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiţi că activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare şi mai dinamic jucător de pe piaţă".

Idea::Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare poloneze.

În ultimii ani, Banca Transilvania a mai achiziţionat Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro