BOGDAN AURESCU:"Soluţionarea conflictelor prelungite reprezintă o prioritate pentru România"

G.B
Politică / 21 mai

"Soluţionarea conflictelor prelungite reprezintă o prioritate pentru România"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, astăzi, la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei (CoE), organizată în sistem videoconferinţă, prilej cu care a accentuat că soluţionarea conflictelor prelungite reprezintă o prioritate pentru România, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al MAE, discuţiile miniştrilor de Externe s-au concentrat asupra dosarelor de actualitate la nivelul Consiliului Europei, încercându-se identificarea unor soluţii cu privire la principalele provocări ale contextului internaţional aflate în competenţa organizaţiei de la Strasbourg.

Bogdan Aurescu a reiterat, în discursul său, angajamentul activ al României pentru eficientizarea multilateralismului şi întărirea rezilienţei strategice pe baza valorilor democratice, precum şi a dreptului internaţional. De asemenea, el a subliniat necesitatea constituirii, pentru un viitor durabil, a unui spaţiu juridic european comun, bazat pe principiile statului de drept.

Ministrul de Externe a exprimat şi susţinerea pentru eforturile menite să descurajeze orice tip de propagandă în favoarea ideologiilor extremiste şi a mesajelor instigatoare la ură. În acest context, el a informat Consiliul Europei şi statele membre despre adoptarea recentă de către Guvernul de la Bucureşti a primei Strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursurilor de ură, care prevede un mecanism interinstituţional "complex", care va conduce la o mai bună abordare a radicalizării şi a manifestărilor generatoare de ură.

Aurescu s-a referit, totodată, la provocările aduse de dezvoltarea noilor tehnologii, inclusiv a inteligenţei artificiale, care trebuie să aibă loc cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi a standardelor etice.

El a salutat intrarea în vigoare a Protocolului 15 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi a exprimat speranţa că aderarea UE va avea loc cât mai curând.

"În ceea ce priveşte conflictele prelungite, ministrul Bogdan Aurescu a accentuat că soluţionarea acestora reprezintă o prioritate pentru România. Astfel, a subliniat necesitatea reluării dialogului politic în vederea identificării unor soluţii paşnice bazate pe principiile dreptului internaţional şi respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statelor vizate", subliniază MAE.

Secretarul general al Consiliului Europei a prezentat obiectivele conţinute în Cadrul Strategic, respectiv viziunea sa privind priorităţile asupra cărora ar trebui să se concentreze organizaţia în următorii patru ani, în vederea valorificării unui sistem capabil să răspundă provocărilor emergente la nivel paneuropean, se precizează în comunicatul MAE.

Intervenţiile miniştrilor de Externe au evidenţiat inclusiv necesitatea identificării unor căi de acţiune pentru eficientizarea organizaţiei, prin coordonarea şi consolidarea cooperării între statele membre şi partenere în vederea implementării programelor menite să promoveze standardele CoE.

Agenda de discuţii a mai inclus: drepturile omului în era digitală; Raportul anual al secretarului general al CoE cu privire la drepturile omului, statul de drept şi democraţia în Europa; conflicte şi crize în Europa; garantarea eficacităţii pe termen lung a sistemului Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului; cooperarea dintre CoE şi UE.

Reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei a marcat transferul Preşedinţiei de la Germania la Ungaria, care va asigura exercitarea acesteia în perioada mai - noiembrie 2021

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Politrucii astia damboviteni de 2 bani, sunt "mari specialisti" in "soluţionarea conflictelor prelungite" internationale, insa cand vine vorba de Romania, nu sunt in stare sa solutioneze nimic, ba din contra, creeaza doar haos si dezastru!

  iata un maret exemplu de a vorbi cate ceva fara sa spui nimic!

  te vei duce ,  

  te vei intoarce 

  nu

  vei muri! 

  1. Adevarul este acela ca nu putem solutiona nimic.Nimeni nu ne ia in serios.Noi in poliica mondiala facem parte din categoriia : SI ALTII,dintre care tari mici din Africa sau America Latina, au un cuvant mai greu.Suntem buni la ridicatul mainilor in spatele marilor licurici si platim la greu ca sa fim bagati in seama.O VICTORIE URIASA,este considerata la noi faptul ca marele licurici catadicseste sa apara pe internet la o actiune a nosasrta(sau a polonezilor?)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro