BRĂILA: Investiţie a Yazaki de 24 milioane euro într-o nouă fabrică de componente auto

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 8 decembrie 2014

O fabrică de componente auto, ce va fi realizată în urma unei investiţii de 24 milioane euro şi care va asigura 1.500 locuri de muncă se va deschide la Brăila, la jumătatea anului viitor, investiţia fiind făcută de compania japoneză Yazaki şi dezvoltatorul belgian Warehouses DePauw (WDP).

Proiectul - care vizează construirea unei fabrici de componente auto pentru japonezii de la Yazaki pe un teren de peste 8,5 hectare, concesionat în Zona Liberă a Brăilei - , a fost prezentat vineri, în conferinţă de presă, de directorul general Yazaki, Mehmet Sonmez, şi de directorul de fabrică, Frantisek Kolvek, în prezenţa ambasadorului Belgiei, Philippe Beke.

Directorul de fabrică, Frantisek Kolvek, a declarat: "Producţia în noua fabrică este planificată a începe în a doua jumătate a anului 2015, iar intenţia noastră este a de angaja, gradual, 1.500 de oameni, până la sfârşitul anului 2017. Investiţia se ridică la 15 milioane de euro - partea de producţie şi 9 milioane de euro - cea de infrastructură. Am ales Brăila deoarece aici oportunităţile de carieră par a fi limitate din punct de vedere al industrializării".

Directorul general al Yazaki, Mehmet Sonmez, turc de origine, a precizat că, în acest moment, corporaţia Yazaki este prezentă în 44 ţări şi are peste 250.000 de angajaţi în Asia, Africa, SUA şi Europa.

"Filosofia principală a companiei este următoarea: Yazaki este o corporaţie în pas cu lumea, o corporaţie de care societatea are nevoie. În România, Yazaki a dechis prima fabrică în Ploieşti, în anul 2003. În 2011, am deschis o nouă fabrică în Caracal. Recent, am anunţat deschiderea celei de-a treia fabrici în Urlaţi, judeţul Prahova", a spus Mehmet Sonmez, citat de Agerpres.

Prezent la Brăila cu această ocazie, ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, s-a arătat încântat că relaţiile de colaborare dintre Belgia şi Japonia vor împlini, anul viitor, 150 de ani.

Primarul Aurel Simionescu a salutat prezenţa la Brăila a unui "nou agent economic puternic" şi a precizat că, din discuţiile purtate cu investitorii, 80% din cei care vor fi angajaţi nu trebuie să aibă experienţă, pentru că vor fi şcolarizaţi în noua fabrică.

"Din discuţiile purtate, am înţeles de la dumnealor că, pentru angajare, nivelul de pregătire trebuie să fie liceul, iar experienţa cât mai aproape de zero. Dumnealor vor să îşi şcolească angajaţii 1-2 ani, să îi formeze pe ceea ce le trebuie. Doar în jur de 20% vor fi persoane care au o experienţă în domeniu", a declarat Simionescu.

Yazaki este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali pentru industria auto, iar principalele sale produse sunt cablaje de automobile, aparatură şi componente pentru industria auto.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro