Abonament gratuit

BVBFără emisiuni de obligaţiuni, rulajul coboară la 41 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Fără emisiuni de obligaţiuni, rulajul coboară la 41 milioane lei

Evoluţii mixte pentru indici

Valoarea tranzacţiilor realizate prin Piaţa Principală a bursei noastre s-a ridicat, ieri, la 40,81 milioane de lei, cu mult inferioară celei din şedinţa anterioară, când rulajul s-a ridicat la peste 512 milioane lei, din care 480 milioane lei au fost date de înregistrarea în sistemul de tranzacţionare a obligaţiunilor Raiffeisen Bank.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a precizat: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie relativ mixtă, asemănătoare cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,2% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,25% pentru BET-NG şi BET-FI, în timp ce BET Plus a avut o creştere de 0,21%. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 8,54 milioane de euro, sub media zilnică de 10,37 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile TMK - Artrom (ART), +14,76%, pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult sub media pentru ultimele şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Banca Transilvania (TLV), cu +1,56%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Condmag (COMI), cu -8,33%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro (ALR), -0,94%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Electrica (EL), preţul titlurilor furnizorului şi distribuitorului de energie electrică încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 10,8 lei, în scădere cu 0,92%, valoarea rulajului cu acţiunile EL ridicându-se la 11,17 milioane lei.

Acţiunile Digi Communications (OMV Petrom) au angrenat o valoare a transferurilor de 7,06 milioane de lei, într-o şedinţă în care cotaţia acţiunii SNP a stagnat, la 0,442 de lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 15,4 lei, în scădere cu 0,52%, transferurile cu acţiunile instituţiei de credit ridicându-se la 6,99 milioane de lei.

Titlurile TLV au încheiat ziua bursieră la preţul de 2,61 lei, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile băncii ridicându-se la 5,21 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie tot cu titlurile TLV, în sumă de 1,87 milioane de lei, schimbul fiind realizat la preţul unitar de 2,57 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,07%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,06%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "TMK - Artrom" (ART): +14,76%

2. "Zentiva" (SCD): +3,56%

3. "Prebet" (PREB): +3,28%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,67%

5. "Aerostar" (ARS): +1,94%

-------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -8,33%

2. "Dafora" (DAFR): -7,14%

3. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -2,69%

4. "Vrancart" (VNC): -1,29%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -1,23%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie