BVBGabriel Rotaru, Intercapital Invest: "«Blue chip»-urile de la BVB s-au conformat tendinţei externe"

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Pieţele europene au înregistrat corecţii importante

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât joi, de 28,03 milioane de lei (6,26 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Prima şedinţă a lunii aprilie a venit cu o corecţie importantă a pieţelor externe, în special a celor vest-europene. Indicele german DAX30 a scăzut pe parcursul şedinţei cu mai mult de două procente, după ce în urmă cu două zile (miercuri, n.r.) eşua în încercarea de a închide peste pragul situat la nivelul de 10.100 puncte".

În ceea ce priveşte evoluţia bursei autohtone, domnul Rotaru a precizat: "În aceste condiţii, blue chip-urile de la BVB s-au conformat tendinţei externe. Indicele BET a scăzut cu jumătate de procent, însă scăderea de astăzi (vineri, n.r.) face parte dintr-o serie de scăderi începută în a doua jumătate a lunii martie. Deşi nu este cazul unei corecţii abrupte, această serie care însumează deja zece şedinţe, dă un semnal că piaţa şi-a întrerupt cadenţa de creştere începută în urmă cu o lună şi jumătate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,18 milioane de lei. Cotaţia BRD a coborât cu 1,15%, preţul de închidere fiind de 10,36 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,78%, la 0,765 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,83 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,37 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,7 lei/unitate, în urcare cu 0,37%.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, patru tranzacţii. Două dintre acestea, însumând 3,8 milioane lei, au fost realizate cu titluri FP, la preţul de 0,76 lei/unitate, în scădere cu 1,43%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Electrica" (EL), de 2,4 milioane de lei. Cotaţia EL a coborât cu 0,81%, tranzacţia fiind încheiată la preţul de 12,2 lei/acţiune.

A mai fost încheiată o tranzacţie «deal», de 1,6 milioane de lei, cu acţiuni "Romgaz" (SNG), la preţul de 26,75 lei/unitate, în depreciere cu 0,74%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,48%, la fel ca şi indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,5%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,5%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de inves-tiţii, a scăzut cu 0,66%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro