BVBIndicii bursieri, în scădere, pe un rulaj de 4,89 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 august 2015

Indicii bursieri, în scădere, pe un rulaj de 4,89 milioane de euro

Nicu Grigoraş, Intercapital Invest: "Pieţele sunt departe de a reintra într-o zonă de volatilitate scăzută"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în coborâre, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua precedentă, de 21,66 milioane de lei (4,89 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare din şedinţa de vineri poate fi considerat destul de mic şi a survenit pe fondul deprecierii generalizate a indicilor bursieri. Deşi nu au existat date pe piaţa autohtonă care să inducă sensul negativ, această evoluţie a fost cauzată de scăderea indicilor externi, mai ales a celor ai burselor europene şi americane. În acest context, piaţa a fost calmă, în aşteptarea zilei de luni."

După un început foarte agitat de săptămână, volatilitatea burselor externe s-a diminuat în şedinţa de vineri, cotaţiile menţinându-se în apropierea nivelelor de maxim stabilite pe ultimul rebound, ne-a explicat Nicu Grigoraş, director departament tranzacţionare şi front office al Intercapital Invest. Potrivit domniei sale, indicele german DAX30 a închis în scădere cu aproape 0,5 procente, în timp ce indicii americani se aflau în jurul nivelelor de referinţă la două ore de la deschidere.

"Pieţele sunt departe de a reintra într-o zonă de volatilitate scăzută", consideră domnul Grigoraş, adăugând: "Pe piaţa internă a fost astăzi (n.r. vineri) o şedinţă mult mai calmă decât cele anterioare, blue chips-urile urmând îndeaproape evoluţia pieţelor vest europene.

Majoritatea companiilor lichide au închis uşor în scădere, investitorii locali aşteptând direcţia pe care se vor înscrie de săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) pieţele externe.

Scenariul de bază în acest moment este retestarea zonei de minime atinsă în debutul săptămânii trecute, însă începutul săptămânii este definitoriu pentru confirmarea acestui scenariu."

Topul lichidităţii a fost condus, vineri, de acţiunile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,69 milioane de lei. Cotaţia BRD a coborât cu 0,67%, la 10,34 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 1,58%, la 2,185 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,45 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 1,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 31,3 lei/unitate, în scădere cu 0,45%.

Locul al patrulea în topul rulajelor a revenit titlurilor "Transelectrica" (TEL), cu schimburi de 1,11 milioane de lei. Cotaţia TEL a coborât cu 0,26%, ultimul preţ fiind de 27 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu acţiuni "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB) în valoare de 0,33 milioane de lei, la un preţ de 30,5 lei/unitate, în urcare cu 0,33% faţă de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,89%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,85%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,71%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,8%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,49%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro