Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

BVBJumătate din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile OMV Petrom

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Jumătate din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile OMV Petrom

Creşteri pe linie pentru indicii bursei 

Rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de la mijlocul săptămânii s-a ridicat la 56,16 milioane de lei, mai mult de jumătate din valoarea transferurilor (53,1%) fiind dată de schimburile cu acţiunile OMV Petrom (SNP), care s-au ridicat la 29,82 milioane de lei.

Acţiunile grupului petrolier s-au apreciat cu 1,02%, într-o mişcare în care cotaţia SNP a retestat maximul acestui an, de 0,395 lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de cele din principalele burse europene, care au avut o evoluţii mixte în cadrul şedinţei de tranzacţionare de miercuri. Indicele BET a câştigat 0,67% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,24% pentru BET-NG şi +0,72% pentru ROTX. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 11,88 milioane de euro, depăşind media zilnică de 9,49 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), cu +9,17%, pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Digi Communications (DIGI) a avut cea mai bună evoluţie, +2,19%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Uamt (UMT), cu -6,86%, în condiţiile unui volum situat peste media ultimelor şase luni.

Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro (ALR), -1,87%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

După SNP, în topul lichidităţii din piaţa "regular" se află acţiunile Nuclearelectrica (SNN), a căror cotaţie a stagnat la 10,5 lei, pe fondul unui rulaj de 6,92 milioane de lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,66%, până la 2,3 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 4,73 milioane de lei.

Pe poziţia a patra în clasamentul lichidităţii s-au plasat acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), ce au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul de 12,06 lei, în contextul unor transferuri de 3,85 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,64%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,34%.

Indicele BET-FI, ce include cele cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP) a cunoscut o creştere de 0,48%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +9,17%

2. "Prebet" (PREB): +4,40%

3. "Cemacon" (CEON): +3,30%

4. "Digi Communications NV" (DIGI): +2,19%

5. "MedLife" (M): +2,13%

           

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Uamt" (UAM): -6,86%

2. "Electroputere" (EPT): -5,26%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,19%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -2,82%

5. "Ropharma" (RPH): -2,70%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS