"Carrefour" nu va depune o ofertă pentru "Migros Turk"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2008

"Carrefour" SA, cel mai mare retailer din Europa, nu va depune o ofertă pentru lanţul de supermarketuri "Migros Turk" TAS din Turcia, anunţă "Haci Omer Sabanci Holding" AS, partenerul companiei franceze. Anunţul urmează informaţiei apărute vineri în cotidianul Star, informaţie potrivit căreia "Aldi Group", cel mai mare retailer cu discount din Germania şi "Carrefour" SA din Franţa se numără printre ofertanţii pentru "Migros Turk", cel mai mare lanţ de supermarketuri din Turcia.

" şi , societăţi care operează în comun supermarketuri în Turcia, au decis să nu lanseze o ofertă pentru ", au precizat oficialii "Sabanci", fără ofere detalii.

În noiembrie 2007, "Sabanci" anunţa că societatea mixtă pe care pe deţine cu retailer-ul francez "Carrefour" a înaintat o propunere fără caracter obligatoriu pentru "Migros Turk" - companie scoasă la vânzare în iunie 2007 de către proprietarul său - "Koc Holding" AS. "Migros Turk", care deţine 961 de centre comerciale, are o valoare de piaţă de 4,06 miliarde de lire (3,5 miliarde de dolari). La finele lui 2006, cota de piaţă a "Migros Turk" a fost de 8,6%, faţă de 5,3% - a societăţii mixte deţinute de "Carrefour" şi "Sabanci".

Printre părţile interesate de "Migros" se mai numără firmele de investiţii "Kohlberg Kravis Roberts & Co.", "Bain Capital" LLC şi "BC Partners" Ltd. Alte companii care vor să preia "Migros" sunt "Agrokor", cel mai mare retailer din Croaţia, şi "Alfa Group" din Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro