Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Cathay Pacific intră pe piaţa zborurilor low-cost

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Cathay Pacific intră pe piaţa zborurilor low-cost

Cathay Pacific Airways Ltd., companie aeriană cu sediul în Hong Kong, a decis să cumpere Hong Kong Express Airways Ltd. de la conglomeratul chinez HNA Group, plătind în schimb 4,93 de miliarde de dolari HK (628 de milioane de dolari SUA). Compania intră astfel pe piaţa călătoriilor low-cost, care este într-o creştere rapidă, anunţă Reuters.

Cathay a precizat, ieri, că va continua să opereze HK Express ca un brand de sine stătător, care va utiliza un model de business low-cost.

Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze până la data de 31 decembrie 2019, cel târziu.

Unii analişti sunt de părere că afacerea este "costisitoare" şi va fi nevoie de câţiva ani pentru ca noua entitate low-cost să realizeze economii. Alţii, însă, spun că tranzacţia "are sens strategic" pentru Cathay.

HK Express a raportat pierderi de 141 de milioane de dolari HK pentru 2018. Activele nete ale companiei ating 1,12 miliarde de dolari HK, potrivit Cathay.

HK Express are în flotă 24 de avioane Airbus SE A320, iar în urma achiziţiei acestei companii, Cathay îşi va majora capacitatea locurilor din aeronave la 51% în Hong Kong, de la circa 46% anterior, conform datelor CAPA.

Cathay derulează un program de revigorare a operaţiunilor sale, aflat în al treilea an. Acesta este menit să diminueze costurile companiei şi să stimuleze veniturile din vânzări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie