CCIR:Transportul şi conectivitatea, elemente esenţiale în dezvoltarea afacerilor din statele membre ale OCEMN

J.P.
Miscellanea / 27 noiembrie 2020

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat azi la cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al statelor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), eveniment organizat, în format videoconferinţă, de către Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, conform unui comunicat de presă.

La această reuniune, din partea CCIR a participat dl. Lazăr Comănescu, consilier al preşedintelui CCIR, dl. Mihai Daraban. "Pe parcursul acestui an, CCIR a organizat două evenimente importante, cu scopul de a informa şi sprijini mai bine antreprenorii din ţările OCEMN, în încercările acestora de a-şi moderniza şi eficientiza activitatea şi, în cele din urmă, de a spori capacitatea operatorilor economici de a accesa pieţele externe. Astfel, seminarul "Creşterea performanţei companiilor din regiunea extinsă a Mării Negre", precum şi conferinţa online dedicată "Oportunităţilor economiei circulare pentru IMM-uri din regiunea Mării Negre, au pus accentul pe identificarea unor soluţii viabile pentru antreprenorii din această zonă de a-şi dezvolta şi extinde afacerile pe termen lung" se arată în mesajul domnului Preşedinte al CCIR.

Totodată, a fost subliniată importanţa transportului şi conectivităţii pentru dezvoltarea parteneriatelor economice din zonă: "CCIR a lansat o iniţiativă, în toamna anului 2020, cu scopul de a valorifica transportul maritim prin Canalul Suez al navelor cu Certificat de origine în regiunea extinsă a Mării Negre. Scopul este de a stabili preţuri preferenţiale pentru navele de marfă din statele membre ale OCEMN care tranzitează Canalul Suez, precum şi de a face din regiunea Mării Negre şi porturile sale o destinaţie mai atractivă pentru companiile de transport maritime".

Evenimentul de astăzi încheie seria de reuniuni online organizate de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, fiind precedată de reuniunea Comitetului Înalţilor Funcţionari ai OCEMN, desfăşurată în data de 26 noiembrie 2020, unde a participat dl. Eduard Costin, Directorul Direcţiei de Relaţii Externe CCIR, care a prezentat succint realizările Preşedinţiei-în-Exerciţiu a CCIR la Consiliul de Afaceri al OCEMN. Cu acest prilej, dl. director a informat cu privire la organizarea celei de-a 62-a reuniune a Consiliului Director din cadrul Consiliului de Afaceri al OCEMN, în format digital, context în care CCIR va preda preşedinţia Consiliului de Afaceri al OCEMN către Camera de Comerţ şi Industrie a Tiranei.

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro