CDR: "Măsurile propuse de PSD au un impact major asupra economiei"

Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2017

Coaliţia pentru Dezvoltarea României a luat cunoştinţă cu surprindere despre recentele propuneri de modificare a programului de guvernare, se arată într-un comunicat transmis, ieri.

CDR arată: "Măsurile propuse au un impact major asupra economiei româneşti şi nu pot fi luate fără consultare publică şi analiză de impact al aplicării lor.

Faptul că, în procesul de comunicare (a se vedea, spre exemplu, «desfiinţarea pilonului II de pensii»), decidenţii responsabili se contrazic asupra oportunităţii lor are drept consecinţă creşterea neîncrederii asupra modului cum au fost fundamentate aceste măsuri.

Mediul de afaceri anticipează ca astfel de modificări au efecte economice profunde şi vor provoca transformări de structură în economia românească, prin inhibarea unor tipuri de activităţi care astăzi susţin creşterea economică a României.

Având în vedere stadiul dezvoltării întreprinderilor româneşti, propunerile de modificare a sistemului de impozitare sunt de natură a afecta investiţii de amploare şi de a compromite ciclul pozitiv de creştere în care se afla economia românească.

Este cunoscută şi validată importanţa predictibilităţii şi a transparenţei în actul de guvernare, pentru buna funcţionare a economiei, şi ca forme de respect faţă de cei care desfăşoară activităţi generatoare de locuri de muncă, plătesc taxe şi impozite şi contribuie la bunăstarea generală".

CDR apreciază că lansarea unor astfel de propuneri slăbeşte încrederea în clasa politică şi în executiv, creşte semnificativ nivelul de risc, concretizând-se în diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, cu deteriorarea corespunzătoare a indicatorilor de dezvoltare economică şi socială, materializându-se, în ultimă instanţă, în nivelul de trai al cetăţenilor acestei ţări. "Suntem convinşi că membrii Guvernului şi ai Parlamentului României nu îşi doresc acest lucru!", precizează CDR, arăugând: "Faţă de cele de mai sus, CDR consideră necesar ca Guvernul României să-şi precizeze ferm şi cu celeritate poziţia cu privire la informaţiile apărute recent în spaţiul public în legătură cu modificarea programului de guvernare, aşa cum a fost el prezentat în campanie şi votat în Parlament.

În spiritul bunei cooperări, CDR îşi exprimă disponibilitatea la dialog imediat, pentru a oferi asistenţă în vederea clarificării şi dimensionării impactului acestor propuneri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro