CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 20 OCTOMBRIE - 27 OCTOMBRIESalt de 9,65% pentru "Electroargeş", după anunţul privind programul de răscumpărare a 10% din acţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 31 octombrie 2017

Salt de 9,65% pentru "Electroargeş", după anunţul privind programul de răscumpărare a 10% din acţiuni

Cu doar o singură zi de apreciere în ultima săptămână (intervalul 20 octombrie - 27 octombrie) acţiunile producătorului de electrocasnice Electroargeş (ELGS), ce au crescut cu 9,65%, în raport cu moneda euro, urcă pe prima poziţie a clasamentului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe data de 27 octombrie, societatea anunţa convocarea acţionarilor pentru a vota aprobarea derulării unui program de răscumpărare a maximum 10% din acţiunile companiei, reprezentând 6,976 milioane de titluri, din care 4,535 milioane de unităţi urmând a fi răscumpărate în vederea reducerii capitalului social prin anularea acestora, în timp ce restul, de circa 2,441 milioane de titluri, vor fi răscumpărate pentru a fi distribuite cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii societăţii (administratori, directori). Preţul minim pe acţiune este de 0,5 lei, iar cel maxim de 2,5 lei/titlu, durata programului fiind de cel mult 12 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial.

În acea zi, cotaţia s-a apreciat cu 15%, la preţul de 1,38 lei/acţiune fiind tranzacţionate 180.171 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproape 35.000 de unităţi.

În rest, preţul acţiunilor producătorului de aparate electrocasnice a stagnat în toate şedinţele de tranzacţionare din perioada avută în vedere.

Odată cu aprecierea puternică a cotaţiei de vineri, 27 octombrie, preţul titlurilor a urcat peste mediile mobile simple de 20 şi 50 de zile (media mobilă reprezintă un instrument de analiză tehnică de identificare a tendinţei, perioadele de 20 şi 50 de zile fiind asociate cu un orizont de timp scurt, respectiv mediu), instalându-se, astfel, pe un trend ascendent pe termen scurt şi mediu.

Ieri, 30 octombrie, până la ora 14:15, cotaţia ELGS urcase cu 9,06%, până la 1,505 lei/titlu, depăşind şi media mobilă simplă de 200 de zile, o eventuală închidere a preţului titlurilor producătorului de electrocasnice peste acest reper reprezentând înscrierea acţiunilor pe un trend ascendent pe termen lung.

În primele şase luni ale acestui an, compania a obţinut un profit net de 7,1 milioane de lei, în scădere cu 22,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, când rezultatul net a fost de 9,14 milioane de lei.

La 30 iunie 2017, Constantin Relative Investments deţinea un pachet de 36,84% din societate, în timp ce Dumitru Tudor avea 13,18% din capitalul producătorului de electrocasnice.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Alro (ALR), care au urcat cu 5,54%, poziţia a treia fiind ocupată de titlurile Oil Terminal (OIL), a căror apreciere a fost de 5,33%, în perioada menţionată.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 2,2%, în perioada 20 octombrie - 27 octombrie.

Ieri, în jurul orei 14:30, moneda digitală se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.130 de dolari, potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), după ce, cu o zi în urmă, cotaţia criptovalutei a stabilit un nou maxim al tuturor timpurilor, de 6.306,58 de dolari, potrivit aceluiaşi indice, notează site-ul "coindesk.com".

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 101,94 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,36%, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mică depreciere dintre cei analizaţi, în perioada 20 octombrie - 27 octombrie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror cotaţie a urcat cu 0,34%, în raport cu moneda euro, fiind singurele titluri din BET-FI ce au marcat creştere, în intervalul avut în vedere.

Vineri, 27 octombrie, preţul acţiunilor FP creştea cu 0,24%, pe fondul unui volum de aproape 2,14 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare de 5,85 milioane de titluri.

Ponderea acţiunilor emitentului în indicele financiar este de 30,91%, cea mai mare dintre toate componentele coşului de acţiuni.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a coborât cu 0,86%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost bifată de acţiunile ALR, a căror pondere în indicele extins este de 0,95%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB, s-a depreciat, în perioada 20 octombrie - 27 octombrie, cu 0,96%, în raport cu moneda euro.

Singurul emitent din componenţa principalului coş de acţiuni al pieţei româneşti care s-a apreciat în intervalul avut în vedere este FP, emitentul cu cea mai mare pondere din BET, de 20,13%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 19 octombrie - 26 octombrie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 1,84%.

Pe locul al doilea, în acest clasament, s-a situat OTP Euro Premium Return, ce a înregistrat o creştere de 0,14%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Raiffeisen Confort Euro, care s-au apreciat cu 0,03%.

Depozitele bancare în lei au avut un randament de 0,03%, în intervalul 20 octombrie - 27 octombrie, în timp ce depozitele în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,42%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a scăzut cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine i domle constantin relative asta? Gunoiul ala din Galati, Stefan Constantin care a furat banii oamenilor pe care i a pus sa ia credite de la banci sa i dea lui banii? Ala care a furat actiunile de la Ala procopenco? Ala caredevalizeaza electroaeges si amplo si metalica? Ala caree plin de datorii la camatari? Ala care a adus toti escrocii faliti, activi si pasivi din Galati si i-a facut directori pe la firmele grupului Chelu ca sa le fure cash ul?

    Ce face DIICOT ul? Probabil ca sunt si ei partasi la hotie, ca altfel trebuia oprit de mult. 

    1. Electorarges, Amplo, Mecanica Rotes, toate firmele astea sunt cazuri pentru Politie, Procuratura, Diicot, si fac parte din una dintre cele mai mari retele de criminalitate economica din Romania inca in desfasurare! Mostenirea lui Chelu este dusa mai departe bine mersi de niste sarlatani pe care nu-i intereseaza decat devalizarile rapide si transferul de proprietate catre propriile buzunare. Pentru micii actionari, asta se traduce in furt, iar ASF-ul si Politia belesc ochii ca viteii la poarta noua si nu inteleg sau se fac ca nu inteleg ce se intampla.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro