CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6-13 SEPTEMBRIESIF Moldova, plus de 7,93%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 septembrie 2017

SIF Moldova, plus de 7,93%

Acţiunile SIF Moldova s-au apreciat cu 7,93%, raportat la euro, în perioada 6-13 septembrie, reprezentând cel mai bun plasament de la BVB.

Locul al doilea al acestui top este ocupat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au urcat cu 7,41%, în raport cu moneda euro, în timp ce acţiunile Oil Terminal s-au apreciat cu 7,26%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 2,58%, în raport cu moneda euro, reprezentând coşul de acţiuni cu cea mai mare creştere dintre cei analizaţi, în perioada avută în vedere.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a crescut cu 0,88%, în perioada 6-13 septembrie, raportat la moneda euro.

În perioada menţionată, indicele BET a crescut cu 0,3%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 6-13 septembrie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, cu o apreciere de 3,77%.

Pe locul al doilea, în acest clasament, s-a situat FDI Audas Piscador, ce a înregistrat o creştere de 3,05%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI Piscador Equity Plus, care au urcat cu 2,32%.

Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 6-13 septembrie, în timp ce depozitele în lei au avut un randament de 0,04%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,87%, iar cursul monedei naţionale în raport cu moneda europeană a stagnat, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 16,03%, în perioada 6,13 septembrie.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 19:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.874 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro