Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Cele 22 de magazine Angst ies din contractul de franciză cu Carrefour

Ziarul BURSA #Companii #Comerţ /

Cele 22 de magazine Angst ies din contractul de franciză cu Carrefour

Acţionarii Angst au decis retragerea celor 22 de magazine ale companiei din franciza Express a Carrefour, a declarat preşedintele Angst, Sorin Minea, precizând că toate unităţile vor continua să funcţioneze.

"Magazinele vor redeveni Angst şi vor funcţiona în continuare. A fost decizia acţionarilor Angst de a ieşi din franciză, pe care Carrefour a acceptat-o. Nu avem niciun fel de probleme. Este o decizie care face parte din strategia noastră de a ne axa pe ce ştim să facem cel mai bine: producţia şi comerţul de carne şi mezeluri. Vom continua să colaborăm cu Carrefour şi Artima pe alte segmente", a declarat Sorin Minea, citat de Mediafax. El a arătat că Angst ar putea deschide şi alte magazine în format mai mic, în funcţie de oportunităţi.

În urma acestei decizii, reţeaua Express a Carrefour va număra 43 de magazine.

"Angst este satisfăcut de relaţia cu Carrefour în ceea ce priveşte activitatea de franciză. Decizia acţionarilor Angst este însă de a se reconcentra pe activitatea sa tradiţională, adică procesarea produselor din carne", au declarat reprezentanţii Carrefour România.

Parteneriatul dintre Angst şi Carrefour, semnat în septembrie 2011, a fost o premieră în retailul românesc şi a presupus rebranduirea celor 22 de magazine Angst în Express. Potrivit preşedintelui Angst, revenirea la denumirea iniţială nu va presupune investiţii semnificative.

Carrefour mai operează în România 25 hipermarketuri Carrefour, 79 supermarketuri Market şi un magazin online. Săptămâna trecută Carrefour a închis supermarketul Market din centrul comercial Winmarkt din Bistriţa.

Grupul Angst a fost înfiinţat în 1990, fiind o investiţie româno-elveţiană. Firma este controlată de Sorin Minea, care deţine 60% din acţiuni, restul de 40% fiind împărţit în mod egal între Liudmila Minea şi Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst deţine trei fabrici, la Buftea (carne proaspătă şi preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) şi Videle (procesare a laptelui). În această lună, producătorul urmează să inaugureze o linie de producţie de mâncare gătită şi salate într-o clădire nouă în cadrul fabricii din Buftea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS