China anunţă un nou record de cazuri zilnice de COVID, restricţiile se înăspresc în toată ţara

G.D.
Internaţional / 25 noiembrie 2022

China anunţă un nou record de cazuri zilnice de COVID, restricţiile se înăspresc în toată ţara

China a raportat astăzi un nou record de infecţii zilnice cu COVID-19, pentru a doua zi consecutiv depăşind 30.000 de cazuri, în timp ce oraşele din întreaga ţară aplică măsuri şi restricţii pentru a controla focarele de infecţie, relatează Reuters, conform News.ro.

China a raportat 32.695 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, dintre care 3.041 erau simptomatice şi 29.654 asimptomatice, faţă de 31.444 cu o zi mai devreme.

Noile infecţii constituie un nou record zilnic pentru a doua zi consecutiv, depăşind deja recordul care fusese înregistrat la jumătatea lunii aprilie, când cei 25 de milioane de locuitori ai Shanghai-ului au fost în lockdown timp de două luni.

Acum, marile focare sunt numeroase şi la distanţă unul de celălalt, oraşul Guangzhou din sudul ţării şi Chongqing din sud-vestul ţării înregistrând cea mai mare parte a cazurilor, deşi sute de noi infecţii au fost raportate zilnic şi în oraşe precum Chengdu, Jinan, Lanzhou, Xian şi Wuhan. În Shijiazhuang, numărul cazurilor a crescut ieri de patru ori faţă de ziua precedentă, ajungând la 3.197.

Capitala Chinei, Beijing, a raportat pentru ieri 424 de cazuri simptomatice şi 1.436 de cazuri asimptomatice, faţă de 509 cazuri simptomatice şi 1.139 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, potrivit datelor guvernului local.

Centrul financiar Shanghai a raportat nouă cazuri simptomatice şi 77 de cazuri asimptomatice, comparativ cu nouă cazuri simptomatice şi 58 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.

Guangzhou, oraş din sud cu aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 257 de noi cazuri simptomatice şi 7.267 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 428 de cazuri simptomatice şi 7.192 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.

Oraşul Chongqing a raportat 258 de noi infecţii simptomatice cu COVID-19 şi 6.242 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 409 cazuri simptomatice şi 7.437 asimptomatice în ziua precedentă, au declarat autorităţile guvernamentale locale.

China, cu o populaţie de peste 1,2 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să limiteze răspândirea virusului în ţară, închizând oraşe întregi şi plasând contactele pacienţilor infectaţi în carantină strictă.

Creşterea bruscă a numărului de infecţii, la un nivel record, diminuează speranţele investitorilor că statul chinez îşi va atenua curând politica rigidă zero-COVID care, împreună cu o scădere a pieţei imobiliare, afectează economia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro