Cipru facilitează sechestrul imobilelor în cazul creditelor neperformante

Ziarul BURSA #Internaţional / 08 septembrie 2014

Parlamentul de la Nicosia a adoptat, sâmbătă, o lege care reduce durata procedurilor de punere sub sechestru a bunurilor imobiliare ce fac obiectul unor credite neperformante. Această măsură ar trebui să permită Ciprului, aflat în recesiune, să acceseze următoarea tranşă din ajutorul internaţional, relatează AFP, citată de Agerpres. Votul survine la o zi după data limită stabilită de creditorii internaţionali, care au făcut din această lege privind confiscările imobiliare o condiţie sine qua non a livrării la sfârşitul lunii septembrie a 436 de milioane de euro din ajutorul de 10 miliarde euro acordat în 2013.

Noua lege prevede reducerea semnificativă a duratei procedurilor de punere sub sechestru a imobilelor, de la o perioadă ce poate să dureze şi 20 de ani la doar câteva luni şi stabileşte reguli de evaluare a bunurilor de confiscat şi de scoatere a lor la licitaţie, solicitând, în acelaşi timp, băncilor să restructureze creditele neperformante înainte de a fi luată în considerare recurgerea la sechestru.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Nicos Christodoulides a salutat "modernizarea" introdusă de această nouă lege şi a precizat că proiectul de lege, susţinut de troica creditorilor (Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană), a trecut fără modificări majore.

În cadrul unui alt vot, parlamentarii ciprioţi au adoptat, totuşi, o măsură introdusă de opoziţie, faţă de care partidul aflat la putere, Disy (de dreapta), s-a opus şi care condiţionează intrarea în vigoare a acestei legi privind confiscările imobiliare de adoptarea unei legi privind insolvabilitatea, prevăzută până la sfârşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro