CNBC: Autorităţile din Hong Kong au dat undă verde lansării ETF-urilor pe Bitcoin şi Ethereum spot

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 aprilie

CNBC: Autorităţile din Hong Kong au dat undă verde lansării ETF-urilor pe Bitcoin şi Ethereum spot

English Version

Autorităţile de reglementare din Hong Kong au dat undă verde, ieri, lansării de ETF-uri pe Bitcoin spot şi Ethereum, conform managerilor de active, mişcare similară cu cea de la începutul anului din Statele Unite, scrie CNBC.

Potrivit publicaţiei americane, trei furnizori de ETF-uri au primit aprobarea din partea Hong Kong's Securities and Futures Commission (SFC).

ChinaAMC a precizat că a primit aprobarea pentru furnizarea de "servicii virtuale de gestionare a activelor" şi că "alocă resurse pentru dezvoltarea" unui ETF spot pe Bitcoin şi Ether. OSL Digital Securities va fi custode pentru ChinaAMC. Harvest Global şi Bosera International au primit, de asemenea, aprobarea SFC pentru ETF-uri pe Bitcoin şi Ether, conform celor două companii.

Potrivit CNBC, aceşti administratori de active deocamdată au primit undă verde pentru lansarea de ETF-uri, dar nu le-au lansat încă.

Tranzacţionarea cripto este efectiv interzisă în China continentală din 2021.

Cu toate acestea, Hong Kong încearcă să se transforme într-un hub cripto reglementat, pentru a concura cu locuri precum Dubai şi Singapore. Deocamdată, nu este clar dacă investitorilor din China continentală li se va permite să investească în criptomonede prin intermediul ETF-urilor, potrivit trustului media menţionat.

În luna ianuarie, autoritatea de reglementare a pieţei din Statele Unite a aprobat lansarea de ETF-uri pe Bitcoin spot, ceea ce a facilitat intrări de miliarde de dolari în cea mai vestită criptomonedă a lumii.

Totuşi, chiar dacă aprobarea ETF-urilor în Hong Kong poate fi un nou catalizator pentru Bitcoin, piaţa nu ar trebui să se aştepte la fluxuri apropiate de dimensiunea antrenată de fondurile spot din Statele Unite, a spus săptămâna trecută Vetle Lunde, analist senior la K33 Research, citat de Coindesk.

ETF-urile permit investitorilor să fie expuşi la mişcările preţului activului fără să deţină criptomoneda în sine. Voci din piaţa financiară susţin că ETF-urile vor aduce mai mulţi investitori în active tradiţionale în piaţa cripto.

În Statele Unite există doar ETF-uri pe Bitcoin spot, astfel încât, Hong Kong poate fi primul loc din lume unde va apărea un ETF pe Ethereum, dacă şi când va fi lansat, potrivit CNBC.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb