Compania Antibiotice Iaşi a organizat a 19-a campanie de donare de sânge

A.D.
Comunicate de presă / 16 iunie 2020

Compania Antibiotice Iaşi a organizat a 19-a campanie de donare de sânge

Un număr de 70 de angajaţi voluntari ai companiei Antibiotice Iaşi au participat la cea de-a nouăsprezecea ediţie a campaniei "Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!", anunţă comunicatul de presă Antibiotice Iaşi.

Împreună, angajaţii au donat 32 de litri de sânge ce va fi folosit pentru salvarea a peste 150 de vieţi. Fundaţia Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, organizează de 10 ani, bianual (în lunile aprilie şi octombrie), campanii de donare de sânge venind în întâmpinarea nevoii permanente de sânge salvator în spitale. Dacă anul acesta, în aprilie, de Ziua Mondială a Sănatăţii, regulile impuse de starea de urgenţă datorate pandemiei de coronavirus nu au permis organizarea primei ediţii din 2020, evenimentul de donare a avut loc pe 16 iunie 2020, imediat după Ziua Mondială a Donatorului de Sânge (14 iunie).

Andreea Vatamanu, purtătorul de cuvânt al CRTS Iaşi, a declarat: "La nivel naţional, regulile privind izolarea pe perioada stării de urgenţă, precum şi teama de infectare cu virusul SARS-CoV-2, au avut drept consecinţă scăderea dramatică a numărului donatorilor de sânge, astfel că rezervele de sânge din spitale au scăzut în acelaşi ritm alert. E drept, în toată această perioadă, pacienţilor li s-a recomandat să se adreseze spitalelor doar pentru situaţii de urgenţă, însă, odată cu revenirea la activităţile normale, nevoia de sânge a crescut substanţial. În ultima vreme a mai crescut numărul de donatori, dar nu suficient. De aceea CRTS Iaşi, împreună cu Fundaţia Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet a organizat această acţiune de donare, devenită tradiţie. Centrul de Studii Clinice aparţinând companiei Antibiotice este, de fapt, singurul centru ieşean cu autorizaţie DSP în care ne putem deplasa în vederea colectării mobile de sânge".

Donarea s-a efectual la Centrul de Studii Clinice al companiei Antibiotice, în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea tuturor regulilor de igienă sanitară şi a celor de distanţare, în vederea asigurării calităţii şi securităţii actului de donare.

Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei "Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet", Suflet, a declarat: "Dacă ar fi să facem o analogie între criza de sânge din spitale şi criza sanitară actuală, imaginaţi-vă următorul lucru: viaţa unui pacient care aşteaptă eliberarea unui ventilator în secţia ATI se află în acelaşi pericol precum cea a unui pacient care aşteaptă sângele potrivit pentru a fi operat. Dacă problema ventilatoarelor se poate rezolva achiziţionându-le, în cazul crizei sangvine acest lucru nu este posibil, întrucât nu există niciun substitut pentru sângele uman, el nu poate fi fabricat în afara corpului şi are o durată de viaţă limitată. Medicina umană are nevoie de sânge uman, are nevoie de donatori sănătoşi care fac un gest voluntar valoros şi uman."

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro