Abonament gratuit

Compania Günthart AG ar vrea să facă ciocolată la Făgăraş

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum /

Compania Günthart AG ar vrea să facă ciocolată la Făgăraş

Compania elveţiană Günthart AG, specializată în producţia de ciocolată, prospectează piaţa din România pentru a deschide o fabrică şi în ţara noastră. Potrivit unor surse din piaţă, sunt prospectate mai intens două posibile locaţii - Făgăraş şi Mediaş. Sursele susţin că o astfel de fabrică ar da de lucru unui număr de 400 de oameni.

În prezent, compania are peste 2.000 de angajaţi în nouă ţări. Firma a fost înfiinţată în 1946 de către Ernst Günthart în localitatea elveţiană Niederhasli. După ce numărul clienţilor germani a fost în continuă creştere, în 1956 Günthart a luat decizia de a muta sediul societăţii în Germania, la Hohentengen, deoarece taxele de export din Germania către Elveţia erau mai mici decât cele din Elveţia către Germania.

În prezent, compania are fabrici în Germania, Elveţia, Austria, Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Italia, Thailanda şi Rusia, aceas-ta fiind ultima ţară în care Günthart s-a extins.

Braşovul a pierdut în urmă cu doi ani un mare producător de ciocolată, americanii de la Kraft Foods preferând să îşi mute producţia în Bulgaria. O parte din producţie a fost preluată de grupul de firme braşovean Raptronic, care produce bomboanele Chokotoff şi batoanele Smash la fabrica pe care o deţine în Ghimbav.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie