Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CONFERINŢA AGRIBUSINESS PE PROFIT / ANCA MITROI, BCR LEASING:"Firmele din agricultură nu au întârzieri la plata ratelor"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Firmele din agricultură nu au întârzieri la plata ratelor"

Agricultura prezintă un interes real pentru finanţatori şi reprezintă un domeniu prioritar pentru BCR Leasing. Anca Mitroi, directorul adjunct al direcţiei vânzări din BCR Leasing, a precizat: "Firmele din agricultură nu au întârzieri la plata ratelor, iar sectorul agricol a continuat să performeze şi în condiţii de recesiune, devenind atractiv pentru finanţatori. O altă oportunitate din agricultură este necesitatea reală de modernizare a acestui sector. În medie, o fermă din România dispune de patru utilaje (tractoare şi combine) faţă de 88 în Polonia şi 120 în Franţa. Valoarea producţiei agricole din ţara noastră va creşte în 2013 cu aproximativ 13 miliarde lei şi există şanse mari ca o parte din aceste fonduri să se întoarcă în investiţii pentru achiziţia de utilaje".

Ţara noastră a exportat cu peste 18% mai mult grâu şi porumb în 2012 comparativ cu 2011, iar tendinţa exporturilor este, în continuare, de creştere.

Deloc de neglijat este şi interesul crescut al investitorilor străini pentru agricultura noastră. Potrivit reprezentantului BCR Leasing, România se află pe primele locuri la nivel european în topul tranzacţiilor agricole: 700.000 hectare de teren agricol vândute străinilor, ceea ce reprezintă circa 8,5% din suprafaţa arabilă a ţării. Sectorul agricol mai prezintă şi oportunităţi de deschidere a noi pieţe de export (China) pentru produse alimentare.

Finanţările BCR Leasing pentru echipamente agricole au fost de 12% din total piaţă în 2011 şi de 17% din piaţă în 2012.

Anca Mitroi susţine că principalele provocări ale finanţării în leasing a agriculturii sunt facilitarea accesului clienţilor la informaţii, adaptarea politicilor de risc ale finanţatorilor la condiţiile pieţei agricole autohtone prin corelarea modalităţilor de analiză şi interpretare a situaţiilor financiare cu specificul domeniului, aplicarea unor scheme de rambursare în funcţie de caracterul sezonier al producţiei agricole, corelate cu performanţele anului agricol, dar şi oferirea unor produse flexibile de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sunt de parere ca ar trebui inchis, ANAF-ul doarme

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie