CONFERINŢA AGRIBUSINESS PE PROFIT / NARCIS SOMESFALEAN, VALTEC TRACTORS:"Capacitatea de finanţare îngreunează cererea de utilaje agricole"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 16 octombrie 2013

"Capacitatea de finanţare îngreunează cererea de utilaje agricole"

Capacitatea de finanţare a fermierilor reprezintă principalul impediment pe piaţa utilajelor agricole, îngreunând cererea din domeniu, ne-a spus Narcis Somesfalean, preşedintele companiei Valtec Tractors România.

"Există o cerere constantă pe piaţă, dar impedimentul rămâne legat de capacitatea de finanţare a fermierilor. Cererea depinde atât de finanţare, cât şi de creditare şi de politica locală a sectorului", ne-a precizat domnia sa.

Reprezentantul Valtec consideră că autofinanţarea reprezintă cel mai ieftin mod de finanţare, fiind o sursă stabilă de fonduri, care îndepărtează organismele financiare, asigură independenţa investiţiei şi elimină, printre altele, riscul gajului asupra capitalurilor proprii.

"Autofinanţarea nu este un lucru uşor, ci unul dificil, bazat pe capacitatea de management a firmei respective, care trebuie să fie unul performant", a menţionat domnul Somesfalean, subliniind că 90% dintre întreprinderile mici şi mijlocii se autofinanţează.

Domnia sa a mai spus că, în cadrul firmelor agricole, pot fi remarcate, printre altele, lipsa canalelor de desfacere, costurile ridicate, scăderea productivităţii la hectar.

În cadrul firmelor agricole, există simptome care indică apariţia unor perioade de criză financiară, a menţionat Narcis Somesfalean, enumerând câteva dintre acestea: rezultatele financiare mediocre sau negative după cel puţin trei bilanţuri consecutive, variaţiile ciclice ale unor preţuri, relaţia cu furnizorii în continuă degradare, creşterea perioadei de eşalonare a creditelor-furnizor.

Domnia sa a spus că firma pe care o reprezintă nu a atras fonduri europene şi nici nu este interesată de obţinerea unui credit, având capacitate de autofinanţare.

Cifra de afaceri a companiei se păstrează constantă, fiind estimată o uşoară creştere pentru 2014.

Cu o cotă de piaţă de circa 11% (reprezentantul societăţii estimează o creştere a acestei cote în următorii ani), Valtec livrează tractoare şi utilaje agricole, asigurând servicii şi asistenţă fermierilor în procesul de achiziţionare a acestor produse.

Narcis Somesfalean ne-a spus: "Am iniţiat un proiect unic în România - Valtec Tractors - care presupune un transfer bilateral de know-how între ţara noastră şi anumite state din Europa şi din afara ei pentru asamblarea de tractoare. Valtec este singura marcă din România care are în portofoliu tractoare de la 40 la 300 de cai putere".

Subliniind că fondurile europene sunt foarte importante pentru dezvoltarea pieţei de utilaje şi a sectorului agricol din ţara noastră, domnia sa ne-a spus că piaţa are o dinamică specifică, fiind comparabilă cu dinamica vânzării de utilaje agricole din alte state europene.

Din 2010 şi până anul trecut, compania a vândut aproape 60 de tractoare, dezvoltând activităţi de marketing în Moldova, Ungaria şi Bulgaria.

Cel mai ieftin tractor de la Valtec costă 14.000 euro, iar cel mai scump - 112.000 euro.

Potrivit preşedintelui societăţii, piaţa de profil din ţara noastră a început să devină una performantă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alt excroc nu ati gasit pentru interviu ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro