CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ - EDIŢIA A III-A / DANA GRUIA DUFAUT, AVOCAT:"Doamnele trebuie să-şi afirme feminitatea"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 8 mai 2015

"Doamnele trebuie să-şi afirme feminitatea"

Doamnele trebuie să-şi afirme feminitatea, să poarte haine deschise la culoare şi să ştie să-şi educe copiii pentru rolul pe care aceştia îl vor juca în societate astfel încât să ştie că femeile trebuie să fie egale cu bărbaţii, atât în afaceri, cât şi în viaţa privată, este de părere Dana Gruia Dufaut, managing partner în cadrul Cabinetului de Avocatură "Gruia Dufaut".

Avocatul consideră că femeile antreprenor se pot afirma mult mai uşor la noi decât în alte ţări: "În România, este mai uşor să reuşeşti să te impui ca femeie antreprenor decât în multe alte ţări. Mai uşor şi decât în Franţa. Femeile sunt mai motivate şi de aceea, în echipa mea, suntem numai femei. Nu am întâmpinat probleme de tipul discriminărilor de gen. De altfel, în România exista, de dinainte de 1990, o cultură a femeii la conducere, fapt care se resimte încă".

Potenţialul de dezvoltare se află în ţara noastră, nu în alte state, este de părere Dana Gruia Dufaut, care a precizat: "Dacă vrei, poţi! Potenţialul este aici, în România, nu dincolo. Cine crede că în Franţa curge lapte şi miere, se înşeală. Aici avem de construit, aici avem de lucru, în următorii 20 de ani".

Avocatul a precizat că, înainte să ofere consultanţă companiilor, se documentează foarte bine despre afacerile acestora.

"Trebuie să înţelegem business-ul, pentru a putea ajuta întreprinderea în conformitate cu obiectivele lui", a apreciat doamna Dufaut, menţionând: "Lucrez de 25 de ani în România şi sufăr. Dacă rezultatele alegerilor din toamnă nu erau cele care au ieşit, părăseam România".

Domnia sa a ţinut să precizeze că noul preşedinte Klaus Iohannis trebuie lăsat să-şi ducă la îndeplinire programul, ca să poată îndeplini speranţele celor care l-au votat.

Doamna Gruia Dufaut subliniază: "Consider că până acum preşedintele Iohannis a făcut tot ceea ce i-a permis Constituţia, doar că avem o constitutie proastă. Mi se pare că astăzi avem o problemă şi trebuie să ne mobilizăm toţi pentru rezolvarea acesteia". Avocatul a făcut referire, astfel, la lipsa transparenţei fiscale şi a respectului pe care personalul din administraţie îl are faţă de contribuabili.

Dana Gruia Dufaut este una dintre figurile feminine marcante ale avocaturii de business din România. Născută în România, dar crescută în Franţa, domnia sa a revenit în ţara noastră în anii 90, implicându-se, în calitatea sa de avocat în Baroul Paris, în numeroase proiecte juridice.

În 2002, a intrat în Baroul Bucureşti, deschizând cabinetul de avocatură "Gruia Dufaut", care activează doar pe piaţa investitorilor francezi stabiliţi în România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, femeile vor fi credibile atunci cand se vor ridica singure, se vor impune singure pe scena politica, atunci cand vor fi sustinute de servicii ele insele si nu vor fi folosite doar ca masa de manevra. Adica, atunci cand nu vor fi sotii de bancheri sau de oameni imbogatiti in perioada asta care tocmai a trecut. Este evident ca sustinerea feminina venita din partea unor persoane "numarul doi" in relatie nu este credibila. Deci, este doar un exercitiu de imagine, spalare de fonduri si ocupare de timp disponibil. Sotii mai scapa astfel de sotiile lor si merg si ei prin alte locuri, mai interesante, in special dupa varsta de 50 de ani...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro