CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / SORIN PETRE, ANEVAR: "Evaluarea este utilă pe tot parcursul procesului de insolvenţă"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 22 februarie 2019

Sorin Petre

Sorin Petre

Evaluarea este utilă atât la deschiderea procedurii de insolvenţă, cât şi pe parcursul derulării procesului, potrivit domnului Sorin Petre, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR).

Domnia sa a explicat: "Consider că sunt mai multe etape în care este necesară evaluarea - la deschiderea procedurii de insolvenţă, în primul rând ca suportul pentru administratorii societăţii în luarea unor decizii de reorganizare trebuie să ştii pe ce valoare te bazezi, cât valorează activele societăţii ca să poţi susţine, documenta, un plan de reorganizare. Al doilea aspect este legat de evaluarea garanţiilor astfel încât să se stabilească ordinea tabloului creditorilor. Pe acestea, evaluarea este utilă ca instrument pentru administratorul societăţii să ia decizii legate de reorganizarea societăţii astfel încât să maximizeze valoarea".

Legat de structura standardelor de evaluare sunt cinci în general - SEV 100, SEV 101, SEV 102, SEV 103, SEV 104. "Tipuri ale valorii" sunt definite ca valoare de piaţă, valoare de lichidar şi alte tipuri ale valorii (valoare de investiţie, valoare echitabilă, valoarea sinergiei etc.), potrivit reprezentantului ANEVAR.

Sorin Petre a mai precizat că există trei abordări principale utilizate, fiecare dintre acestea incluzând diferite metode de aplicare - abordarea prin piaţă, prin venit sau prin cost.

"Nu este obligatoriu să se aplice toate cele trei evaluări, se aplică cea mai relevantă, dar abordările trebuiesc corelate", a explicat reprezentantul ANEVAR.

De asemenea, domnia sa a mai adăugat că în procese similare, evaluarea joacă un rol important pe parcursul reorganizării activităţii - rezoluţia bancară impune efectuarea unor evaluări independente , evaluări în mai multe scopuri, fie înainte, fie la sau după aplicarea rezoluţiei.

Standardele de evaluare ANEVAR conţin abordări şi tehnici de evaluare bazate pe cele mai bune practici din domeniu (în linie cu cerinţele standardelor internaţionale) şi acoperă majoritatea tipurilor de bunuri ce ar trebui evaluate în cadrul procesului de insolvenţă.

Sorin Petre a mai afirmat că evaluatorii ANEVAR sunt specializaţi pe diferite tipuri de activităţi, acoperind ariile de expertiză cerute în cadrul unui proces de insolvenţă (bunuri imobile, bunuri mobile, întreprinderi, active necorporale şi instrumente financiare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb