Abonament gratuit

CONFERINŢA BURSA: "CODUL INSOLVENŢEI" / ADRIAN VASCU, VERIDIO:"Evaluatorii - să participe, alături de UNPIR, la discuţiile pentru schimbarea legislaţiei"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

Adrian Vascu

Adrian Vascu

Vascu: "Odată cu Ordonanţa 88/2018 a apărut o nouă specie de profesie liberală - se numeşte «alt specialist»"

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR) ar trebui să participe, alături de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), la discuţiile privind modificarea legislaţiei din domeniul insolvenţei, este de părere Adrian Vascu, senior partner Veridio.

Specialistul a arătat că rapoartele evaluatorilor conţin de multe ori opinii contrare, însă toate sunt corecte, explicând: "Avem de multe ori opinii corecte în rapoartele de evaluare, deşi ele sunt contrare. Paradoxal, toate au dreptate".

Printre altele, Adrian Vascu a menţionat că sunt situaţii în care "nu poţi să rezolvi un sistem care are mai multe necunoscute decât ecuaţii" şi că, în aceste cazuri, "problema provine nu din a nu vrea, ci de regulă, probabil, pentru că despre restructurare se vorbeşte sporadic şi este foarte mult loc de interpretare". "Se vorbeşte că evaluatorii fac, nu neapărat despre cum fac şi, din păcate, se vorbeşte despre evaluare atunci când ceva nu este în regulă. În acest domeniu este foarte mult loc de interpretare".

Conform domniei sale, cele mai importante elemente ale unui contract sunt scopul, obiectele (ce se evaluează), data evaluării, tipurile de valori.

În acest context, Adrian Vascu este de părere că trebuie clarificate aspectele menţionate, ca să nu se mai ajungă la opinii contrare în rapoartele de evaluare.

"Odată cu Ordonanţa 88/2018 a apărut o nouă specie de profesie liberală - se numeşte «alt specialist». Cred că trebuie să înfiinţăm Asociaţia altor specialişti din România", a subliniat domnul Vascu.

Reprezentantul Veridio a conchis: "O altă prevedere este cea legată de conversia creanţelor. Aici se spune că trebuie să rezulte din conţinutul planului de reorganizare pe baza analizei economico-financiare faptul că societatea îşi poate continua activitatea, măsura fiind una valabilă, că această modalitate de stingere a creanţei bugetare duce la maximizarea recuperării crenaţei etc. Creditorul bugetar poate contracta serviciile unui evaluator sau alt specialist independent pentru realizarea unui raport de evaluare asupra condiţiilor de mai sus. Greşit! Ce raport să facem pentru maximizare şi recuperare? Este un nonsens". În opinia domnului Vascu, legea este strâmbă şi neclară, iar evaluarea ar trebui să îşi facă treaba corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie