CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI / SORIN PETRE, ANEVAR:"Evaluarea bunurilor - necesară atât la deschiderea insolvenţei, cât şi pe parcursul acesteia"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 28 februarie 2020

Sorin Petre

Sorin Petre

Evaluarea bunurilor este necesară atât la deschiderea procedurii de insolvenţă a unei companii, cât şi pe parcursul derulării acestui proces, conform domnului Sorin Petre, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), care menţionează că standardele de evaluare ale ANEVAR includ abordări şi tehnici în linie cu cerinţele standardelor internaţionale, şi ele acoperă majoritatea tipurilor de bunuri ce ar trebui evaluate în cadrul procesului de insolvenţă.

Sorin Petre spune că, în această perioadă, ANEVAR lucrează la actualizarea standardelor de evaluare, res­pectiv la alinierea acestora cu standardele internaţionale, ediţia 2020, iar cât de curând instituţia va avea un set actualizat.

Domnul Petre precizează că evaluarea la deschiderea procedurii de insolvenţă presupune suport pentru administratorii societăţii în deciziile de reorganizare şi evaluarea garanţiilor - active deţinute de societate la data evaluării, constituite ca garanţii la diverşi creditori.

Pe parcursul procesului de reorganizare, evaluarea priveşte, spre exemplu, valorificarea de active sau linii de activitate, ori conversia creanţelor în capital.

Evaluarea se mai impune în cazul testului creditorului privat, în vederea maximizării realizării creanţei.

Conform reprezentantului ANEVAR, standardele generale de evaluare sunt în linie cu cerinţele Standardelor internaţionale de evaluare: SEV 100, SEV 101, SEV 102, SEV 103, SEV 104.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro