Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

CONFERINŢA NAŢIONALĂ CYBERSECURITY / DAN GRIGORE, CERTSIGN:"Este foarte greu să te protejezi de atacurile cibernetice"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

"Este foarte greu să te protejezi de atacurile cibernetice"

Este foarte dificil ca societăţile comerciale să se protejeze de atacurile cibernetice, în timp ce costul pentru organizarea acestora este foarte redus, a evidenţiat Dan Ionuţ Grigore, expert arhitectură securitate, la certSIGN.

Potrivit domniei sale, "companiile nu încearcă în mod regulat să-şi verifice postura de securitate în care se află": "Pe piaţa internă, nu există un nivel adecvat al conştientizării ameninţărilor cibernetice, nu există o cultură de securitate. Top managementul companiilor nu se implică în asigurarea securităţii cibernetice. Motivaţiile sunt două - nu mi se poate întâmpla mie şi nu există bugete pentru acest aspect".

Dan Grigore a menţionat că, pe plan extern, compania pe care o reprezintă se confruntă cu situaţii în care sunt implicaţi hakeri, dar şi grupuri mici criminale, cu situaţii de crimă organizată şi grupuri teroriste, cu spionaj ciberbetic, atacuri de tip statal, dar şi cu atacuri cibernetice kynetice.

În acest context, foarte importante sunt politicile publice, dar la fel de impotant este ceea ce fac companiile în acest sens - traininguri şi proceduri.

"Trebuie să facem un pan, politici de protejare a datelor, să le monitorizăm, să le detectăm, să răspundem incidentelor şi să comunicăm informaţiile respective persoanelor abilitate", a mai spus domnul Grigore.

certSIGN este o companie, specializată în dezvoltarea şi implementarea de aplicaţii software pentru securitatea informaţiilor, precum şi în furnizarea de servicii dedicate protecţiei sistemelor informatice. certSIGN este singura companie din România ale căror produse de securitate IT se regăsesc în catalogul NATO NIAPC şi una dintre puţinele companii de la nivel mondial acreditate WebTrust.

În prezent, certSIGN furnizează servicii de semnătură electronică, arhivare fizică şi electronică, marcare temporală, soluţii de securitate pentru desktop şi dispozitive mobile, facturare electronică, tahograf digital, consultanţă şi training. certSIGN este singura companie din România care furnizează, prin servicii proprii, soluţia completă pentru implementarea facturării electronice în condiţiile prevăzute de Codul Fiscal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie