CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / RĂZVAN BOLOGA, ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE:"Pregătim un proiect naţional pentru pregătirea de specialişti în securitate cibernetică"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare /

"Pregătim un proiect naţional pentru pregătirea de specialişti în securitate cibernetică"

În perioada următoare, nouă universităţi din ţară vor începe un proiect naţional pentru pregătirea de specialişti în securitatea cibernetică, a declarat conf.univ.dr. Răzvan Bologa, membru al Departamentului de Informatică Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice.

Domnia sa a precizat: "Vor beneficia de pregătire profesională în acest domeniu atât studenţi, cât şi profesori. Programul va fi finanţat din fonduri europene şi sperăm să fie propus în lunile iunie-iulie".

Profesorul universitar a arătat că rezultatele din educaţie se văd în timp, iar nevoia de specialişti în domeniul securităţii cibernetice este mare.

"Există un deficit fantastic de specialişti IT", a spus Răzvan Bologa, subliniind: "Creşterea exponenţială a sectorului tehnologic a generat şi o nevoie mai mare de forţă de muncă. Avem programe educaţionale de cybersecurity în ţară, dar nu există şi o piaţă a muncii".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS