CONFERINTA "VIITORUL PIETEI DE CAPITAL ROMÂNESTI" - A VI-A EDITIE/ADRIAN VASILESCU, BNR:"Puţinătatea investiţiilor - o mare problemă pe care o are ţara noastră"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie 2017

"Puţinătatea investiţiilor - o mare problemă pe care o are ţara noastră"

Puţinătatea investiţiilor reprezintă o mare problemă pe care o are ţara noastră, a precizat Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), menţionând că, pentru dezvoltarea economiei, avem nevoie de legi înţelepte, de instituţii puternice şi eficiente şi de echipe performante.

"Din păcate, nu avem nici prea multe legi înţelepte, nici prea multe instituţii puternice şi eficiente şi nici prea multe echipe performante", a completat reprezentantul Băncii Centrale.

Adrian Vasilescu a făcut referire la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), precizând că "ar fi foarte bine dacă FSDI ar fi caimacul pe cafeaua naturală pe care o aşteptăm cu toţii şi la care râvnim. Dar, ca să fie caimac, sunt foarte multe lucruri de făcut. Deocamdată vorbim despre proiectul FSDI, încă nu ştim dacă el va deveni realitate. Sunt opinii contra înfiinţării acestui fond şi, din câte am înţeles, sunt şi avize negative".

Domnul Vasilescu a concluzionat că un astfel de fond are două meniri - să adune bani şi să îi plaseze pentru a-i înmulţi. "Cred că acesta este ţelul", a conchis domnia sa, dând ca exemplu ideal Fondul Suveran de Investiţii din Norvegia: "Fondul Suveran al Norvegiei este unul dintre cele mai puternice din Europa, dacă nu din lume. Acest fond investeşte şi înmulţeşte. (...) Dar noi nu suntem Norvegia. În Norvegia, un motiv de fericire este reprezentat de investiţii. Fondul Suveran de Investiţii contribuie la dezvoltarea investiţiilor suverane".

Adrian Vasilescu a opinat că, atâta vreme cât nu ştim sigur cum va fi realizat FSDI, nu sunt foarte multe lucruri de comentat pe marginea sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro