CONTESTAREA TARIFULUI DE TRANSPORT Primul termen în procesul Transelectrica- ANRE, pe 11 noiembrie

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 noiembrie 2014

Primul termen în procesul Transelectrica- ANRE, pe 11 noiembrie

ANRE susţine că a luat în calcul, pentru noile tarife de transport, nivelul dobânzii emisiunilor de obligaţiuni de stat şi raportul capital împrumutat/capital propriu

Conducerea Transelectrica va supune atenţiei acţionarilor în AGA extraordinară programată pentru mâine, o informare cu privire la litigiul iniţiat de societate împotriva ANRE (reglementatorul pieţei de energie) privind tariful de transport care a intrat în vigoare de la jumătatea acestui an.

Conducerea operatorului naţional de transport al electricităţii susţine, în nota de informare, că ANRE i-a diminuat rata reglementată a rentabilităţii (RRR) la 7,7%, ceea ce "va determina prejudicierea financiară a Transelectrica SA prin scăderea rentabilităţii la activitatea de transport cu valoarea estimată de 138,4 milioane lei".

În acţiunea introdusă la Curtea de Apel Bucureşti, compania a solicitat recalcularea RRR la 9,87% sau menţinerea la nivelul de 8,52%, care a fost valabil până la finalul primului semestru al acestui an.

Ieri, reprezentanţii ANRE ne-au precizat că îşi menţin punctul de vedere şi că aşteaptă ca instanţa de judecată să se pronunţe asupra legalităţii ordinului său prin care a aprobat noul tarif de transport. Prima şedinţă a instanţei de fond este programată pe 11 noiembrie, ne-au precizat aceştia.

Potrivit ANRE, valoarea RRR aprobată pentru Transelectrica în vară a fost reconsiderată având în vedere evoluţia a doi parametri: nivelul dobânzii emisiunilor de obligaţiuni de stat şi raportul capital împrumutat/capital propriu. "Dorim, totodată, să precizăm că ANRE urmăreşte modul de realizare a obligaţiilor legale ale acestei companii legate de prestarea serviciului public de transport pe bază de tarife nediscriminatorii, stabilite pe criterii obiective şi determinate într-o manieră transparentă, care trebuie să acopere doar costurile justificate economic", ne-au mai transmis oficialii reglementatorului pieţei de energie.

În AGA extraordinară programată pentru mâine, acţionarii Transelectrica mai trebuie să aprobe înfiinţarea unui nou sediu secundar, respectiv punct de lucru la "Staţia de transformare 400/100kv Rahman", înfiinţarea unui nou sediu secundar (reprezentantă) la Bruxelles şi achiziţia de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.

Ei mai trebuie să analizeze, printre altele, şi participarea Transelectrica la constituirea Consorţiului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru interconectarea sincronă a sistemelor electroenergetice ale Ucrainei şi Republicii Moldova cu sistemul ENTSO-E.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb