Crescătorii de ovine vor relua protestele la nivel naţional, nemulţumii de modificările aduse legii vânătorii

Ioana Dogaru
Miscellanea / 01 februarie 2016

Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, afiliat la Agrostar, anunţă reluarea protestelor la nivel local, în perioada următoare, întrucât reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vânătorii 407/2006, fără a consulta şi crescătorii de ovine, potrivit unui comunicat de presă al sindicatului.

"Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vânătorii 407/2006, fără a consulta şi crescătorii de ovine. Menţionăm că singura modificare agreată de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului se referă la art. 23. lit. C referitor la interzicerea păşunatului în perioada 6 decembrie - 24 aprilie şi lit. K, unde sunt de acord cu un număr de 6 câini la munte, 4 în zona de deal şi 3 în zona de câmpie. Nu putem fi de acord cu această modificare şi considerăm că trebuie să i se lase crescătorului de oi posibilitatea de a stabili de câţi câini are nevoie. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai Ministerului Mediului au călcat în picioare protocolul încheiat în urma protestului din 15 decembrie 2015, convenind modificări la Legea 407 în dispreţul crescătorilor de ovine, neţinându-se cont de dreptul la proprietate şi lăsându-ne la discreţia unor aşa-zişi vânători", a afirmat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Marcel Andrei, într-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine a solicitat o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş, deoarece modificările promise nu au fost operate, precizează sursa citată.

"În funcţie de rezultatul demersurilor, vom stabili şi calendarul protestelor. Cerem, de asemenea, demiterea directorului Direcţiei Zootehnie din cadrul Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neaţă, pe care îl considerăm responsabil de aprobarea unor modificări, fără consultarea crescătorilor de ovine, cu atât mai mult cu cât nu este prima dată când acesta acţionează împotriva crescătorilor de animale din ţară. Interesele acestuia au coincis doar cu cele ale apropiaţilor, în detrimentul crescătorilor de animale", a menţionat Andrei.

Federaţia Agrostar, cea mai mare federaţie sindicală din domeniul agricol, are în componenţă peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât şi salariaţi din agricultură şi servicii conexe, din sectorul privat, cât şi din cel bugetar. Agrostar este una dintre puţinele organizaţii afiliate pe plan internaţional, fiind afiliată UITA şi EFFAT la nivel european.

Mii de ciobani au protestat la sfârşitul anului trecut, pe 15 decembrie, la Parlament, faţă de prevederile Legii vânătorii care reduc numărul de câini pe care crescătorii de animale îl pot folosi pentru protejarea stânii şi interzic înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro