CU TOATE CĂ ŞI-A SPORIT VÂNZĂRILE CU APROAPE 10%:Profitul Antibiotice stagnează, în primele trei luni ale anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Profitul Antibiotice stagnează, în primele trei luni ale anului

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a înregistrat un profit net de 3,27 milioane de lei, la finele lunii martie 2019, cu 0,3% peste cel obţinut după primele trei luni ale anului trecut, chiar dacă veniturile din vânzări au urcat cu circa 10%, până la 65,07 milioane de lei, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este în principal efectul creşterii costurilor de finanţare, care au urcat cu circa 81%, de la 0,57 milioane de lei la finele lunii martie 2018, la 1,03 milioane de lei după primul trimestru al acestui an, precum şi a unei cheltuieli cu impozitul amânat de 0,86 milioane de lei.

Potrivit Antibiotice, veniturile din vânzări pe piaţa internă au crescut de la 29,3 milioane de lei în primul trimestru din 2018, la 34,9 milioane de lei în primele trei luni din 2019, evoluţie influenţată atât de produsele de top ale companiei cu vânzări tradiţional ridicate în această perioadă (produse injectabile pentru spitale, produse de uz oral), precum şi de performanţa unor produse relativ recent introduse (gama mematină, gama suplimente alimentare, etc).

La finele lunii martie a acestui an, cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele erau de 33,12 milioane de lei, cu circa 5% peste cele din primele trei luni ale lui 2018, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de 23,72 milioane de lei, în creştere cu 16%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Acţionarul majoritar al producătorului de medicamente este Statul Român care, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53,02% din Antibiotice, în timp ce SIF Oltenia are 15,39% din capitalul social al companiei.

Valorea de piaţă a emitentului la BVB este de 311,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. In trim. 1 din 2019, cele trei societati producatoare de medicamente, cotate la BVB, au obtinut urmatoarele rezultate: Antibiotice Iasi, la vanzari de 65,07 milioane lei are profit net doar 3,27 mil. adica 5,02% marja de profit net in timp ce Zentiva la vanzari de 149 mil. are 32mil. profit net adica 21,47% marja de profit net iar Biofarm la vanzari de 48,671 mil. are 16,225 mil. profit net adica 33,33% marja de profit net. Cat de diferite pot fi perfomantele managementului celor trei societati tinand cont ca doar la prima statul este actionar majoritar?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. POATE CA O FI , ZIC POATE !!! BLESTEMATA AIA DE TAXA ''''' CLAWBACK ''''' , CINE A MAI NASCOCIT-O , DE VREO 30 % DIN CASTIGURI , S-AU PESTE , NU MAI STIU EXACT , SI CARE O AFECTEAZA SE PARE DOAR PE ANTIBIOTICE !!! TAXA ASTA MARSAVA , A FOST NASCOCITA LA INCEPUT , PENTRU O PERIOADA LIMITATA , DAR CAND AU VAZUT CA MERGE , CA IES BANI FRUMOSI PENTRU BUGETUL DE STAT , AU EXTINS-O PERMANENT , PE O PERIOADA NELIMITATA !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS