Dacian Cioloş - întâlnire cu preşedintele Franţei

M.A.
Politică /

Emmanuel Macron, Dacian Cioloş (Sursă foto: Twitter)

Emmanuel Macron, Dacian Cioloş (Sursă foto: Twitter)

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, anunţă că s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, iar discuţiile au vizat : priorităţile grupului politic Renew Europe, precum şi comisarii europeni nominalizaţi. Cioloş precizează că, în privinţa comisarilor, nu dă niciun cec în alb nimănui, informează News.ro.

"Astăzi şi ieri, la Paris, am avut discuţii politice consistente cu preşedintele Emmanuel Macron, cu premierul Edouard Philippe, dar şi cu liderul En Marche, Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat şi de guvern şi cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuţii în următoarele săptămâni", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Cioloş precizează că a discutat cu preşedintele Macron priorităţile politice ale grupului, iniţiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar şi despre comisarii propuşi să facă parte din echipa Von der Leyen şi audierile acestora în Parlamentul European.

"Ca să fie clar şi pentru cei care încă mai au dubii, în privinţa comisarilor nominalizaţi nu am dat şi nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori şi angajament proeuropean. Evaluarea tuturor comisarilor desemnaţi, inclusiv a celor aparţinând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul faţă de valorile europene, integritatea şi posibilele conflicte de interese, competenţa şi viziunea în privinţa portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeaşi măsură tuturor candidaţilor, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu şi indiferent de statul membru care i-a propus", subliniază Cioloş.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. BRAVO !!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Numai că atât scandalul Goulard, cât şi cel legat de Didier Reynders nu aveau cum să nu fie exploatate politic. Aşa că au apărut întrebări de genul "de ce acuzaţii care împiedică pe cineva să fie ministru la Paris nu mai contează la Bruxelles". Rămâne de văzut dacă Emmanuel Macron nu va fi totuşi obligat să-i ceară lui Sylvie Goulard să se retragă, dacă scandalul ia amploare. Ar fi un mare noroc şi pentru Dacian Cioloş şi pentru Dan Barna, a căror grupare politică, USRPlus, ar trebui fără îndoială să o voteze, deşi în ţară cei în cauză au militat cu aprindere pentru eliminarea "penalilor" din toate funcţiile publice. S-a văzut asta şi din maniera în care s-au eschivat să dea răspunsuri ferme după ce Daniel Funeriu, fostul ministru al Învăţământului, i-a întrebat într-o postare pe Facebook dacă vor vota pro sau contra Goulard şi, dacă da, "cum se împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă «Fără Penali»?". Realitatea este că Dacian Cioloş nu are de ales. El a fost instalat în fruntea grupului Renew Europe de Emmanuel Macron şi practic întreaga sa carieră politică are puternice rădăcini la Paris.

  Nu a fost asa. Ciolos a raspuns comenzilor stapanului lui francez exact ca o sluga. Ciolos, sluga. Pentru Ciolos, corupta Goulard este onorabila. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Se poate intelege acuma, pe cine reprezinta ciolos fiul lui soros in PE. De altfel, aceste rozator de ciolanas zis ciolos este un patriot desavarsit de cuibul plin cu vipere veninoase birocratia CE. Hai sictir caine spuracat.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS