DAN ILIOVICI, LA CONFERINŢA ROMÂNĂ DE GAMBLING:"Reglementarea publicităţii - una dintre preocupările ONJN"

A.I., E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 07 martie 2018

"Reglementarea publicităţii - una dintre preocupările ONJN"

Reglementarea publicităţii este una dintre preocupările Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a spus, ieri, Dan Iliovici, preşedintele Oficiului, în cadrul Conferinţei Române de Gambling, ajunsă la ediţia a opta.

Acesta a menţionat că, printre altele, ONJN lucrează la constituirea fundaţiei pentru un joc responsabil social şi a fondului pentru finanţarea activităţii acesteia, la debirocratizare şi informatizare, la completarea cadrului legal, precum şi la un "parteneriat constructiv cu industria".

Dan Iliovici a menţionat: "Suntem în stadiu avansat cu înfiinţarea fondului pentru colectarea taxelor aferente responsabilităţii sociale, este o chestiune mai mult administrativă până va fi gata". Preşedintele ONJN susţine că statul nu alocă bani direct programului de joc responsabil, dar că, într-o formă indirectă, resursele se întorc în acest domeniu: "Banii vin din taxa de viciu plătită de operatori".

Dan Iliovici a anunţat că Oficiul a autorizat, anul trecut, 68.255 de posturi de joc, 13.355 de agenţii de pariuri, 377 de organizatori de jocuri de noroc, încasând peste 1,3 miliarde lei din taxe specifice şi soluţionând 1.224 de petiţii. De asemenea, ONJN a derulat 13.093 de acţiuni de control, aplicând amenzi în valoare de 9,57 milioane lei, o parte din ele fiind contestate în instanţă. Tot în 2017 au fost confiscate 775 de mijloace de joc care funcţionau ilegal.

"Cadrul legal din domeniul jocurilor de noroc din ţara noastră este dat ca exemplu de bune practici la nivelul statelor UE, aşa cum am observat la toate conferinţele şi expoziţiile internaţionale la care am participat", ne-a spus şeful ONJN, într-un interviu. Conform domniei sale, piaţa neagră a cunoscut o diminuare semnificativă în urma adoptării noului cadru legal: "De la zero operatori de jocuri online licenţiaţi înainte de 2015, am ajuns la peste 20, astăzi.

De asemenea, s-a diminuat foarte mult numărul aparatelor slot-machine operate la negru. Aici am beneficiat şi de o colaborare foarte bună cu operatorii care funcţionează legal şi care ne-au semnalat locaţii unde existau indicii că sunt exploatate aparate neautorizate. Pentru cei corecţi, aceasta este o formă de concurenţă neloială - ei plătesc taxe, impozite, iar cel ce operează la negru nu plăteşte nimic. Inclusiv jucătorii au înţeles nu numai că este ilegală participarea la jocuri pe site-urile neautorizate, dar că ei înşişi sunt protejaţi doar dacă joacă pe site-uri legale".

Peste 100 de specialişti din domeniul gamblingului, reprezentând 70 de companii din ţara noastră şi din alte peste zece state, au fost prezenţi, ieri, la Conferinţa Română de Gambling organizată de Casino Life & Business Magazine, la Palatul Parlamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro