Dan Şucu: Ideea că statul ar putea deveni cel mai mare investitor din România mă sperie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 14 octombrie 2011

Dan Şucu: Ideea că statul ar putea deveni cel mai mare investitor din România mă sperie

Preşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi proprietarul companiei Mobexpert, Dan Şucu, a declarat ieri că lucrul care îl sperie cel mai mult este ideea că statul va deveni cel mai mare investitor din România, în condiţiile în care companii şi firme de pe piaţă încep să migreze către zona gri a economiei din cauza păstrării unui TVA mărit.

Reprezentantul marilor reţele comerciale a mai subliniat faptul că păstrarea TVA la 24% este o idee greşită: "Fiecare zi care trece cu acest TVA mărit duce companiile şi firmele din România din zona albă către zona gri a economiei".

Referitor la afacerile Mobexpert, Dan Şucu a spus că acestea au înregistrat o creştere uşoară în primele nouă luni din 2011. "Din punctul nostru de vedere, în primele nouă luni ale anului avem afaceri în creştere cu 3%. În ceea ce priveşte extinderea, trebuie să cunoşti piaţa în care vrei să te extinzi. Pentru noi, extinderea nu mai este în momentul de faţă o prioritate pentru că nu vrem să schimbăm conceptul pe care îl avem implementat, adică să mergem numai în zone cu maxim 500.000 de locuitori", a explicat şeful Mobexpert, citat de Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a mai spus că, în Româ-nia, nu există client iresponsabil, ci un guvernant român care cheltuie banul public iresponsabil: "Clientul român a fost exigent dintotdeauna cu banii lui, doar că acum are mai puţini. Că a avut mai puţini bani... clientul ne-a spus că iese mai puţin la restaurant. Există o zonă de pesimism în piaţă, dar nu există ires-ponsabilitate a clientului român faţă de o achiziţie. Nu înţeleg de ce clientul este iresponsabil atunci când vrea să se împrumute pentru un anumit lucru şi statul care se împrumută miliarde degeaba nu este considerat la fel".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro