Danone a investit un milion de euro în achiziţia şi montarea de panouri fotovoltaice pe fabrica din Bucureşti

F.D.
Companii / 8 februarie

Danone a investit un milion de euro în achiziţia şi montarea de panouri fotovoltaice pe fabrica din Bucureşti

Danone România anunţă finalizarea unei investiţii în valoare de un milion de euro în achiziţia şi montarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura 20% din consumul de energie electrică al fabricii de iaurt din Bucureşti, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, producătorul de lactate a pus în funcţiune 2.350 de panouri fotovoltaice pe acoperişul şi pe terenul din spatele fabricii de iaurt din cartierul Colentina, care vor aduce o putere totală de 1.280 KWP şi vor furniza 1.473 MWh pe an, echivalentul a 20% din energia electrică totală consumată. De asemenea, în zilele cu soare din perioada verii, producţia de energie "verde" va acoperi integral consumul electric al fabricii.

Ultima investiţie în fabrica din Bucureşti a fost finalizată la începutul anului 2022, când compania a investit patru milioane de euro într-o nouă linie de ambalare pe care iaurturile Danone de băut se ambalează într-un nou tip de ambalaj produs pe bază de plante.

"Anul acesta, Danone România s-a alăturat mişcării sociale pentru sustenabilitate ce aduce împreună peste 6.000 de companii, în peste 80 de ţări şi 150 de industrii ce îndeplinesc standarde riguroase de performanţă socială şi de mediu, transparenţă şi responsabilitate, prin obţinerea certificării B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale şi de Est din care România face parte, alături de Bulgaria, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanţă, angajaţi, mediu înconjurător, comunitate şi consumatori", se arată în comunicat.

Danone a achiziţionat fabrica de lactate Mioriţa din Bucureşti în anul 1996, iar până în acest moment au fost investiţi aproximativ 90 milioane euro pentru modernizarea şi retehnologizarea acesteia. În prezent, un milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar şi către alte 13 pieţe europene.

Compania procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 90% este lapte românesc.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb