Deciziile adoptate, astăzi, de Consiliul ASF

S.T.
Piaţa de Capital /

Deciziile adoptate, astăzi, de Consiliul ASF

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

Reglementare

Norma privind cadrul unitar de desfăşurare a auditului statutar la entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).

Supraveghere

- rezultatele controlului periodic efectuat la societatea Maxygo Broker de Asigurare S.R.L.;

- sancţionarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea către Autoritatea de Supraveghere Financiară a raportărilor aferente trimestrului III/2018;

- rezultatele controlului periodic efectuat la S.S.I.F. IEBA Trust S.A.;

- rezultatele controlului periodic efectuat la S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A.;

- rezultatele controlului periodic efectuat la UniCredit Bank S.A. în calitate de depozitar al fondurilor de investiţii administrate de S.A.I. Swiss Capital Asset Management S.A.

Autorizare

- numirea domnului Floria Hănţilă în calitate de înlocuitor al Directorului General al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.;

- retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a societăţii de servicii de investiţii financiare Eastern Securities S.A. şi radierea din Registrul A.S.F. din această calitate;

- emiterea Certificatului de înregistrare a acţiunilor emise de Bittnet Systems S.A. Bucureşti în vederea majorării capitalului social.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în 2013 prin OUG 93/2012, aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS