Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Delloite - noul auditor financiar al SIF Banat - Crişana

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Delloite - noul auditor financiar al SIF Banat - Crişana

Delloite va fi noul auditor financiar al SIF Banat - Crişana (SIF1), după ce Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Arad a comunicat către SIF1 rezoluţia din data de 12 iulie prin care a fost admisă cererea societăţii în acest sens, se arată într-un raport al SIF-ului remis Bursei de Valori Bucreşti (BVB).

Înlocuirea PricewaterhouseCoopers ca auditor financiar al SIF Banat - Crişana cu Delloite a fost votată de acţionarii societăţii în adunarea din data de 20 iunie, durata contractului fiind de doi ani.

În acea şedinţă, acţionarii SIF1 au respins cerererile formulate de grupul format în jurul SIF Oltenia (SIF5), printre care acordarea de dividende în sumă de 77,62 milioane lei, din profitul anului 2016 sau revocarea conducerii SIF Banat -- Crişana.

SIF1 a raportat un profit net de 6,63 milioane de lei, pentru primele trei luni ale anului curent, în scădere cu 8,7% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care societatea a suferit o pierdere netă din activele financiare evaluate la valoare justă de 5,12 milioane de lei.

La finalul lunii iunie a acestui an, Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Banat - Crişana se ridica la 2,502 miliarde de lei, în timp ce Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) era, la 28 iunie 2019, de 4,8362 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 din data de 17 mai, de 2,31 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 52,23%.

Capitalizarea societăţii de investiţii financiare la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 1,195 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. dupa ce a reusit sa arate ca Petrom are 13 miliarde pierderi mai mari decat in realitate in 2005 si corectate in 2013 si Oltchim pierderi supraevaluate cu 1 mrd in 2018 si inca necorectate acum bine SIF1 la rand. Oare e bine domnule Hassan? Credeti ca domnul Georgescu de la BNR a dat OMFP 213 din 2013 ca sa pastrati in continuare aceeasi tactica castigatoare-:)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS