Depozitarul Central începe distribuţia dividendelor pentru Fondul Proprietatea

F.D.
Bănci-Asigurări / 27 iunie

Depozitarul Central începe distribuţia dividendelor pentru Fondul Proprietatea

Depozitarul Central începe, de astăzi, distribuţia dividendelor aferente anului 2021 pentru acţionarii Fondului Proprietatea, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,1250 lei, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului la data de 3 iunie 2022.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Groupe Societe Generale SA din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Cu tot respectul din lume VA ROG, repet, VA ROG sa-mi spuneti ce suma am de plata ca CASS pentru dividendele anului 2021 pe care le voi incasa incepand de azi. Eventual in ce cont pot achita suma respectiva

  Mii de multumiri anticipate 

  1. Buna ziua,

   Datorati plata CASS pentru castiguri din dividende doar daca aceastea depasesc (cumulat cu alte venituri extrasalariale, de pilda chirii) plafonul de 12 salarii minime brute pe economie. Pentru 2022 salariul minin brut este de 2.550 lei, astfel incat trebuie sa platiti contributia CASS doar daca veniturile din dividende (eventual plus alte venituri extrasalariale) depasesc pragul de 30.600 de lei. Contributia la CASS este de 10%, astfel incat daca depasiti acest plafon trebuie sa platiti 3.060, indiferent cu cat depasiti plafonul. Daca nu-l depasiti nu trebuie sa platiti.  

   Pentru plata CASS-ului primul pas este declararea, care se face prin depunerea declaratiei unice, la 30 de zile dupa depasirea pragului. Plata se face pana in data de 25 mai a anului urmator, adica 2023.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro