Diferenţa dintre programul Rabla Clasic şi Rabla Plus

J.P.
Miscellanea / 26 aprilie 2021

Diferenţa dintre programul Rabla Clasic şi Rabla Plus

Începând de astăzi demarează programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus", iar de la ora 10:00, persoanele fizice merge la producătorii validaţi pentru a se înscrie, iar persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administraţia Fondului de Mediu în vederea accesării programului Rabla, potrivit Agerpres.

Diferenţa dintre Rabla Clasic şi Rabla Plus

Aceste programe sunt susţinute de Ministerul Mediului şi au ca scop de a încuraja românii să achiziţioneze maşini noi şi mai puţin poluante, în schimbul autovehiculelor vechi, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Potrivit datelor oficiale, de la începutul programului "Rabla" în România, au fost scoase din uz peste 600.000 de autovehicule şi aproximativ 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

Potrivit datelor de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în acest an, programul "Rabla Clasic" are un buget total de 440 de milioane de lei, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de maşini noi, mai puţin poluante. Suma maximă care va putea fi decontată la achiziţionarea unei maşini noi prin programul "Rabla Clasic" poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro.

În 2021, programul "Rabla Plus" va avea un buget de 400 de milioane de lei. Aşadar, se păstrează neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice, respectiv 10.000 de euro pentru cele "full electric" şi aproximativ 4.500 de euro pentru maşini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou. Totodată, cei vor dori să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul "Rabla Clasic", în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat de programul "Rabla Plus", potrivit Agerpres.

Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus"

Cu ajutorul programului "Rabla" românii îşi pot achiziţiona maşini noi. Acesta include două componente: "Rabla Clasic" prin care statul acordă o primă de casare pentru cumpărarea unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi şi "Rabla Plus", un nou program care încurajează achiziţia de maşini noi, fără a fi nevoie de un autovehicul nou la schimb.

Pentru 2021, prima de casare va fi majorată la 7.500 de lei şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid va fi de 3.000 de lei. De asemenea, ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km va fi de 1.500 de lei.

Totodată, în acest an, valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului "Rabla Plus" a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a unui autovehicul nou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro