Abonament gratuit

DIN PRICINA ADÂNCIRII PIERDERILOR DIN CURS VALUTARMedLife - pierdere de 1,05 milioane lei, la finele lui martie

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

MedLife - pierdere de 1,05 milioane lei, la finele lui martie

Profit operaţional de 5,9 milioane de lei, în creştere cu 67%  

MedLife (M) a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, o pierdere de 1,05 milioane de lei, faţă de un profit de 0,6 milioane de lei în primul trimestru din 2018, în condiţiile în care şi-a adâncit pierderile financiare cu 170,1%, de la 2,5 milioane de lei în primele trei luni ale lui 2018, la 6,75 milioane de lei la finalul lunii martie 2019, se arată în raportul publicat de prestatorul de servicii medicale pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Rezultatul financiar a scăzut în primul trimestru din 2019 cu 4,25 milioane de lei, în principal ca urmare a creşterii pierderilor nete din cursul valutar", explică compania în document.

Veniturile operaţionale s-au ridicat, la finalul lunii martie a acestui an, la 113,47 milioane de lei, în creştere cu 8,7% faţă de cele obţinute în aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce cheltuielile operaţionale au urcat într-o dinamică mai redusă, de 6,7%, până la suma de 107,61 milioane de lei.

Este contextul în care profitul din activitatea operaţională a crescut semnificativ, pentru finalul lunii martie 2019 prestatorul de servicii medicale private obţinând un profit din activitatea de bază 5,86 milioane de lei, cu 66,8% peste cel raportat după primele trei luni din 2018.

Valoarea activelor totale a urcat cu 20%, la finalul primului trimestru al anului, faţă de cea înregistrată la data de 31 ianuarie 2018, până la 593,9 milioane de lei, cea mai mare parte fiind dată de cele imobilizate, în sumă de 433,8 milioane de lei, în creştere cu 28,1%, comparativ cu finalul anului trecut.

Datoriile totale se situau, la 31 martie 2019, la 440,64 milioane de lei, cu 28,4% peste cele înregistrate la finalul 2018, cele pe termen lung, în sumă de 286,86 milioane de lei, fiind în creştere cu 29,9%, pentru perioada de raportare menţionată.

La finele lunii decembrie a anului trecut, Mihail şi Nicolae Marcu deţineau 31,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, avea 14,04% din MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 633 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CE-I PASA LUI MARCU , DE ACTIONARII DE BUNA CREDINTA , CARE I-AU CUMPARAT ACTIUNILE , DE LA LISTARE , SI PANA ACUM ??? CINE CASTIGA DE FAPT ??? AM INLEMNIT , CAND AM CITIT IN BILANT , CE FOND DE PREMIERE , SI-A HOTARIT PENTRU SINE , SI CEI DIN JURUL SAU : 8 800 000 DE RON , PENTRU ACTIVITATEA DE ADMINISTRARE , A PROPRIEI COMPANII !!! BAI , ESTI NEBUN ??? ATUNCI , CE INTERES MAI ARE SA ACORDE VREODATA , DIVIDENDE , CELOR CARE AU AVUT INCREDERE IN EL , SI IN AFACEREA LUI ??? BINENTELES , NU E NEBUN , E NUMAI SUPER- SMECHER !!! DACA SI IN ANII VIITORI , VA FACE LA FEL , FOLOSINDU-SE DE BANII ACTIONARILOR , IN INTERESUL PROPRIU , MAI BINE PLECATI , FRATILOR ACTIONARI , DE BUNA CREDINTA !!! DE FAPT , NU NUMAI EL FACE ASTA , MAI FAC SI ALTII , CUM AR FI COMPA SIBIU , ROMPETROL RAFINARE , SSIF BROKER , etc , CARE DE FAPT , LUCREAZA IN FOLOSUL LOR , SI NU AL ACTIONARILOR , DESI SINT LISTATI LA BURSA !!!

    1. Cat timp vor mai intra bani la Pilonul II nu e problema cu sustinerea pretului si nu e vorba doar de Medlife...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS