DIN PROFITUL ANULUI TRECUTAages propune acţionarilor un dividend cu randament de 6%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 25 martie

Aages propune acţionarilor un dividend cu randament de 6%

Acţionarii Aages Târgu Mureş (AAG), companie ce produce instalaţii de încălzire prin inducţie, sunt convocaţi la adunarea de bilanţ, în data de 27 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut de 4,5 milioane de lei, suma de două milioane să fie distribuită ca dividende, conform unui raport al societăii publicat ieri seară pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Dividendul unitar este 0,2 lei, ceea ce faţă ce preţul acţiunii AAG de ieri, de 3,4 lei, oferă un randament brut de 5,9%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 18 mai, în timp ce propunerea pentru data plăţii este 9 iunie.

Tot în acea zi, acţionarilor Aages li se va supune votului un program de răscumpărare a cel mult 1% din companie, titlurile urmând să fie achiziţionate la preţuri situate între 2 lei şi 5 lei. Acţiunile urmează să fie alocate către salariaţii societăţii, în vederea cointeresării şi fidelizării angajaţilor cheie.

"Repartizarea acţiunilor dobândite către angajaţi se va face în termen de douăsprezece luni de la data dobândirii, în baza unui plan aprobat de Consiliul de Administraţie", se arată în raportul Aages.

Pentru anul trecut, producătorul instalaţii de încălzire prin inducţie a raportat venituri consolidate de 35,9 milioane de lei, cu 22,3% peste cele din 2020, în timp ce rezultatul operaţional a fost de 5,56 milioane lei, în creştere cu 130%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Acţionarul majoritar al companiei este AAGES Head Invest, cu o deţinere de 54,99% din societate. Evaluarea bursieră a producătorului instalaţii de încălzire prin inducţie se ridică la 34 milioane de lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro