Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Dispute aprinse pentru şefia Camerei Deputaţilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Dispute aprinse pentru şefia Camerei Deputaţilor

Raluca Turcan - propunerea opoziţiei, Marcel Ciolacu - propunerea PSD 

Condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare şi încarcerarea acestuia la Penitenciarul Rahova a deschis problema succesiunii la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor care a rămas vacantă.

Grupurile politice ale opoziţiei din Camera Deputaţilor şi-au prezentat, ieri, candidaţii pentru această funcţie. PNL şi USR nu s-au înţeles pe o propunere comună pentru şefia Camerei Deputaţilor. Partidul condus de Dan Barna îl susţine pe deputatul Stelian Ion, în timp ce PNL încearcă să o impună pe Raluca Turcan, care şi-a asigurat sprijinul PMP şi al unor deputaţi din grupul minorităţilor naţionale.

Cu toate acestea, preşedintele USR, Dan Barna a declarat că este dispus să negocieze cu principalul partid de opoziţie din Parlament, pentru a găsi soluţia optimă pentru desemnarea unui candidat comun pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În cursul zilei au apărut mai multe informaţii cu privire la faptul că PSD ar dori să ofere Pro România funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în schimbul susţinerii în Parlament. Victor Ponta, liderul Pro România, a ţinut să demonteze aceste informaţii şi a declarat: "Nu mă aliez cu PSD pentru majoritate în Parlament. Vreau să consolidez Pro România. PSD este treaba celor din PSD, iar pe social-democraţii de bună-credinţă îi aştept în Pro Româ-nia".

Conform unor surse, formaţiunea condusă de Victor Ponta ar intenţiona să îl propună pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor pe fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Surse din cadrul PSD susţin că social-democraţii l-ar dori preşedinte al Camerei pe Marcel Ciolacu, actualul chestor al camerei inferioare a Parlamentului, fost vicepremier în Guvernul Tudose. Ulterior, Viorica Dăncilă a precizat că Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcţia respectivă.

Biroul Permanent National al PSD a decis, ieri, ca funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, până la alegerea unui preşedinte plin, să fie deţinută de actualul vicepreşedinte, Carmen Mihălcescu.

În urma negocierilor dintre USR şi PNL, cele două formaţiuni au decis să o susţină pe Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS