Abonament gratuit

DOCUMENTE PREZENTATE LA TELEVIZIUNEA FINLANDEZĂ: Nordea Bank a gestionat tranzacţii suspecte de 700 de milioane euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Nordea Bank, cea mai mare bancă din nordul Europei, a gestionat tranzacţii suspecte de 700 de milioane de euro în perioara 2005-2017, potrivit unor documente prezentate recent de televiziunea finlandeză Yle, transmite Reuters.

Yle, parte a unui grup de companii media care relatează despre acuzaţii mai largi legate de operaţiuni de spălare de bani în regiunea baltică în favoarea Rusiei, a arătat că banii au provenit de la companii înregistrate de paradisuri fiscale, cum ar fi Insulele Virgine Britanice, Panama sau Belize.

Informaţiile obţinute de Yile nu dezvăluie dacă Nordea a raportat autorităţilor tranzacţiile suspecte, conform news.ro.

Băncile nordice Swedbank şi Danske Bank sunt deja acuzate de spălare de bani în Estonia.

Banca a anunţat că informaţiile relatate luni de presă nu reprezintă o noutate şi că le-a comentat deja.

"Informaţiile publicate au legătură cu un complex de acuzaţii care au mai fost publicate de presă, iar Nordea le-a comentat atunci", a explicat Nordea într-un email trimis Reuters, adăugând că a raportat autorităţilor relevante atunci când a descoperit comportamentul suspect.

"Recunoaştem că sistemele noastre nu au fost suficient de solide în trecut pentru a contracara acest tip de delict financiar. Pentru acest lucru ne pare foarte rău", potrivit băncii.

Autorităţile de reglementare nordice au anunţat în octombrie că au primit documente din partea firmei Hermitage Capital care acuzau Nordea că şi-a încălcat responsabilităţile avute în conformitate cu legile de prevenire a spălării banilor.

Nordea a anunţat la momentul respectiv că lucrează împreună cu autorităţile şi că a raportat toate tranzacţiile suspecte.

Autoritatea de supraveghere financiară din Finlanda a precizat că trebuie să investigheze acuzaţiile, înainte să le comenteze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS