Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

DONALD TRUMP:"Regimul iranian a minţit continuu"

A.B.
Internaţional /

"Regimul iranian a minţit continuu"

Statele Unite au impus sancţiuni punitive unui număr de 27 de persoane şi entităţi, între care Ministerul iranian al Apărării şi preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, în numele respectării sancţiunilor ONU impuse Iranului şi contestate de restul lumii, relatează AFP şi News.ro

"Măsurile noastre sunt un avertisment care trebuie auzit de întreaga lume", a anunţat luni, în faţa presei, secretarul de Stat Mike Pompeo.

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni un decret care autorizează "sancţiuni economice dure împotriva oricărei ţări, întreprindere sau persoană care contribuie la furnizarea, vinderea sau transferul de armament convenţional Republicii islamice Iran", a anunţat consilierul Casei Albe în domeniul securităţii naţionale Robert O'Brien.

"Regimul iranian a minţit continuu" cu privire la intenţiile sale nucleare şi "interzice accesul inspectorilor internaţionali", a apreciat Trump, justificându-şi din nou retragerea din Acordul de la Viena.

"Guvernul meu va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a bloca ambiţiile iraniene în domeniul armamentului nuclear, balistic şi convenţional", a dat el asigurări.

Departamentul de Stat a sancţionat, de asemenea, două organizaţii ale Ministerului iranian al Apărării, însărcinate cu logistica forţelor armate şi industria militară.

Preşedintele venezuelean Nicoas Maduro, considerat ilegitim de Washington, este sancţionat în acest sens.

"De aproape doi ani, oficiali corupţi de la Teheran cooperează cu regimul ilegitim din Venezuela pentru a ocoli embargoul ONU asupra armamentului" convenţionalimpus Iranului, a denunţat Pompeo.

Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a anunţat în aceeaşi conferinţă de presă măsuri vizând Organizaţia Iraniană a Energiei Atomice (OEIA).

Iar Departamentul Comerţului a adăugat pelista sa neagră numele a cinci persoane cu legături cu OIEA în legătură cu exportul de armament.

Majoritatea entităţilor şi persoanelor vizate luni se aflau pe alte liste negre americane, iar aceste anunţuri par astfel simbolice.

Pompeo a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că "toate sancţiunile ONU impuse Republicii islamice Iran ridicate anterior" au fost "reimpuse".

Însă celelalte mari puteri, inclusiv aliaţii Statelor Unite, contestă această analiză şi apreciază că manevra Washingtonului nu are efecte juridice.

"Ţara izolată în prezent nu sunt Statele Unite, ci Iranul", a apreciat, cu toate acestea secretarul de Stat american.

"Aşteptăm ferm de la Regatul Unit, Franţa şi Germania să aplice aceste sancţiuni", a insistat Pompeo.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a respins aceste noi sancţiuni.

"Nu e nimic nou", "Statele Unite au exercitat deja toată presiunea pe care o puteau exercita asupra Iranului", fără să reuşească să-i pună pe iranieni "în genunchi", a apreciat el luni într-o conferinţă virtuală, organizată de cercul de reflecţie Council on Foreign Relations.

Europenii au apreciat, la rândul lor, că manevra americană "nu are efect în drept".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie