Crypto

DUPĂ ANUNŢAREA PREŢULUI OFERTEI DE RĂSCUMPĂRARECreştere de 1,21% pentru acţiunile FP

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iulie 2020

Creştere de 1,21% pentru acţiunile FP

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au crescut ieri cu 1,21%, la 1,255 lei, într-un mediu dominat de scăderi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în contextul în care Autoriatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică pentru răscumpărarea a 220 milioane de titluri FP (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri), preţul de achiziţie fiind de 1,39 lei/acţiune, cu 12% peste cel de închidere din data de 28 iulie, de 1,24 lei.

Operaţiunea de piaţă se va derula între 4 august şi 9 septembrie, răscumpărările de acţiuni de la BVB urmând să fie realizate prin Swiss Capital.

Este un preţ similiar cu cel la care s-a realizat cealaltă ofertă derulată în acest an, între între 29 ianuarie - 13 martie, perioada de desfăşurare a operţiunii fiind prelungită cu nouă zile faţă de cât era planificat iniţial.

Atunci, oferta a fost suprasubscrisă de 16,86 de ori, la 1.000 de acţiuni oferite spre răscumpărare fiind alocate 59, la preţul preferenţial.

Achiziţiile fac parte din cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, aprobat în luna noiembrie a anului trecut, ce se va derula pe tot parcursul anului, şi are în vedere răscumpărarea a maxim 800 milioane de titluri proprii, la preţuri situate între 0,2 lei şi 2 lei.

Programele de răscumpărări realizate de Fondul Proprietatea au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ului dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) care acum se situează la 19,8%, peste obiectivul de 15% avut de administratorul fondului de investiţii.

După primele trei luni ale acestui an, Fondul Proprietatea a raportat o pierdere de circa 1,95 miliarde lei, ca efect al reevaluării participaţiilor din portofoliu, în contextul impactului pandemiei de Covid-19.

Valoarea de piaţă a Fondului Proprietatea la BVB este de circa 9,555 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CAND O SA INCEAPA VREODATA , SA SI CUMPERE CEVA , FONDUL ASTA ??? NU NUMAI SA ARUNCE CU BANII IN STANGA , SI IN DREAPTA !!! ASA ''''''' ADMINISTRATOR ''''''', POT SA FIU SI EU !!! SI TU !!! SI EL !!! SI EA !!! SI COPIII VOSTRII , DE 14 - 16 ANI !!! DAR DE FAPT , TOTUL E CU SCHEPSIS , IN ''''''' AFACEREA ASTA ''''' !!! TOTUL SI TOATE , SE FACE IN BENEFICIUL MARILOR RECHINI ALBI , MILIARDARILOR STRAINI , CARE MAI AU INCA MILIARDE DE ACTIUNI IN ACEST FOND , SI CARORA L-I SE NETEZESTE CALEA DE A IESI PLINI DE BANI DIN ACEASTA AFACERE !!! CUM AU AJUNS SA CUMPERE ACTIUNI , PE MAI NIMIC , CU GRAMADA ??? ASTA A FOST CONSTITUIT , PENTRU DESPAGUBIREA CELOR JEFUITI DE COMUNISTI , IN PERIOADELE TRECUTE !!! AU APARUT , DE NICAIERI , '''''' EI '''''' !!! MILIARDARII STRAINI !!! ASA CEVA , POTI SA FACI INTR-UN ''''''' NOW - MANS - LAND ''''''', INTR-O TARA A NIMANUI , INTR-UN ''''''' SAT FARA CAPATAI ''''''', CARE ESTE , SE PARE , ROMANIA !!! CE O SA SE ALEAGA , DIN TOATA TREABA ASTA ??? PROBABIL CA , NIMIC BUN , PENTRU MICUL INVESTITOR ROMAN !!! LA ORICE RASCUMPARARE DE ACTIUNI , VOR BENEFICIA , ''''''' PADRINII '''''''', CEI CU SUTE DE MILIOANE , S-AU CU MILIARDE DE ACTIUNI DEJA CUMPARATE !!! PE MINE PERSONAL , MA DERANJEAZA FAPTUL CA , DOAR RASCUMPARA MILIARDE DE ACTIUNI , IN PROSTIE , FARA A CUMPARA VREODATA CEVA , IN BENEFICIUL FONDULUI , SI IMPLICIT , AL ACTIONARILOR !!! DAR , DACA EI SANT ACTIONARII ...........!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro