DUPĂ ATENŢIONAREA DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIARUL BURSA,Acţionarii "Rompetrol Rafinare" au decis continuarea activităţii companiei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 decembrie 2016

Acţionarii "Rompetrol Rafinare" au decis, luni, continuarea activităţii companiei, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenţionat RRC că se găseşte în situaţia de dizolvare, în conformitate cu prevederile din legea 31/1990, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, acţionarii au aprobat data de 31 decembrie 2017 până la care societatea va lua toate măsurile legale pentru remedierea situaţiei de dizolvare, pe baza raportului Consiliului de Administraţie, raportului extern Ernst & Young Assurance Services şi a raportului auditorului intern.

Faptul că RRC se afla în situaţie de dizolvare a fost semnalat de ziarul "BURSA", după care compania a anunţat că va convoca acţionarii.

Conform Legii 31, "dacă consiliul de administraţie, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situaţiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată".

Rompetrol Rafinare are un capital social de 4.410.920.572 lei, iar, la finalul anului 2015, diferenţa dintre totalul activelor şi datoriile curente a fost de 1.806.972.148 lei, sub jumătate din capitalul social.

În luna mai 2016, DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", într-un nou dosar "Rompetrol", disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Recent, compania Naţională KazMunayGas Kazahstan şi CEFC (China Energy Company Limited) au semnat un acord, care atestă angajamentul de a efectua tranzacţia de cumpărare a 51% din acţiunile KMG International, anunţată în aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro