Ecovillas: Încrederea românilor în bănci a scăzut, un efect ce se vede în forma de finanţare a achiziţiilor imobiliare

T.B.
Companii / 12 octombrie 2023

Ecovillas: Încrederea românilor în bănci a scăzut, un efect ce se vede în forma de finanţare a achiziţiilor imobiliare

Clienţii încearcă să apeleze cât mai putin la bănci şi cer plata eşalonată a proprietăţilor pe parcursul construcţiei, iar la final apelează la un credit imobiliar de o valoare mai mică pentru a diminua costurile, se arată într-un comunicat al Ecovillas, remis redacţiei. Creşterea dobânzilor la credite a generat o schimbare în comportamentul de achiziţie al imobilelor, iar clienţii preferă să achite mai mult din proprietatea pe care o achiziţionează pentru a reduce valoarea împrumutului la bancă, conform sursei citate. Jumătate dintre clienţi apelează la vânzarea altor imobile pentru a plăti o proprietate de peste 350.000 de euro, iar restul au economii sau depind de încasări din anumite proiecte, se mai arată în comunicat.

De exemplu, toate proprietăţile pe care dezvoltatorul Ecovillas Company le-a vândut în proiectul Epique home Pipera, sunt plătite de clienţi în avans prin tranşe la anumite intervale de timp, iar la final clienţii preconizează că vor apela la credite ce acoperă maximum 30% din valoarea proprietăţii, potrivit sursei citate.

Casele pe care le dezvoltăm în Pipera au o valoare de peste 350.000 euro + tva, iar la această sumă vorbim de clienţi cu potenţial financiar mare, care au economii sau au firme şi preferă să achite proprietăţile eşalonat, cu avansuri mai mari, astfel încât la semnarea finală a locuinţei să apeleze la un credit mai mic sau chiar deloc, informează sursa citată. Aceştia vor să diminueze astfel costurile ridicate pe care creditarea le are, transmite compania.

"Casele din proiectul Epique home sunt cumpărate în proporţie de 90% prin firmă

Clienţii care cumpără case în proiectul Epique home au ales achiziţia prin firmă, în regim de taxare inversă, pentru a nu plăti tva de 19%. Unii dintre cei care doresc să achiziţioneze în cadrul proiectului din Pipera, depind, de asemenea, de vânzarea altor proprietăţi, de aceea decizia de achiziţie se ia mai greu.

Avem clienţi care au venit la 2 sau 3 vizionări şi care doresc să cumpere, dar depind de vânzarea unei alte proprietăţi, de aceea nu pot lua decizia aşa uşor. Cum tranzacţiile imobiliare au scăzut, vânzarea acestor proprietăţi nu este facilă şi practic asistăm la o perioadă prelungită de achiziţie, de 2 sau 3 luni până reuşesc să vândă proprietatea pe care o au scoasă în piaţă. Colegii noştri încearcă să îi ajute pe aceşti clienţi să vândă mai repede proprietăţile prin colaborarea cu alţi agenţi imobiliari de pe piaţă" - VEACESLAV VLAS, CEO Ecovillas Company, se mai arată în comunicat.

"Ecovillas Company are două proiecte de case pe care le dezvoltă în zona de Nord a Capitalei. La ambele proiecte se observă această tendinţă din partea clienţilor de reduce valoarea împrumutată la bancă şi de a oferi până la 60% din valoarea proprietăţilor cash.

Ecovillas Otopeni este un proiect ce cuprinde 9 case individuale şi duplex, cu o valoare a proprietăţilor ce porneşte de la 205.000 euro + tva. Casele sunt eficiente energetic, au pompe de căldură geotermice, sistem de ventilare cu recuperare de căldură, prize maşini electrice, sistem smart home şi infrastructura pentru independenţă energetică.

Proiectul Epique home din Pipera are în total 18 case care folosesc aceleaşi tehnologii verzi şi au finisaje lux. Aici o casă costă 350.000 euro + tva.

Valoarea de piaţă a celor două proiecte dezvoltate de Ecovillas se ridică la 10 milioane de euro" - VEACESLAV VLAS - CEO Ecovillas Company, transmite sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb