ELBIT SYSTEMS VA MODERNIZA AVIOANELE IAR-99Operarea avioanelor F16, pregătită pe noile IAR-99

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 15 decembrie 2020

Operarea avioanelor F16, pregătită pe noile IAR-99

Compania israeliană Elbit Systems Ltd a anunţat, ieri, că a câştigat un contract în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari de la Avioane Craiova SA, pentru prima fază a programului de modernizare a avioanelor trainer IAR-99 Standard ale Forţelor Aeriene Române. Contractul va fi derulat în următorii patru ani şi include suport logistic integrat. Conform contractului, Elbit Systems va echipa aeronava IAR-99 Standard cu sisteme avansate de avionică şi sistem de instruire în direct Embedded Virtual Avionics, precum şi capacităţi de Close Air Support şi capacităţi "Air to Air". Această revitalizare a avionului va facilita o tranziţie eficientă a piloţilor RoAF către operarea avioanelor de vânătoare avansate de tip F-16.

Yoram Shmuely, directorul general al Elbit Systems Aerospace, a declarat: "Acest program de actualizare urmează o serie de tehnologii livrate de Elbit Systems către aviaţia militară română în colaborare cu companii româneşti, inclusiv upgrade-uri la scară largă pentru diferite avioane, precum şi furnizarea de capabilităţi avansate pentru elicoptere".

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradiţional al Ministerului Apărării Naţionale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a făcut transfer de tehnologie.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forţele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Şoim, EW-C130), pentru forţele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forţele navale (Puma-Naval şi simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, Elbit Systems, în calitate de acţionar unic a pus bazele a patru unităţi de producţie româneşti:

- Simultec (la Măgurele), care produce simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, dezvoltă programe software şi integrare hardware.

- A/E Electronics (Bacău), care produce şi testează subansamble electronice, cu destinaţie militară şi civilă

- Elmet (Bacău) - produce sisteme şi subsisteme electromecanice , printre care şi turele cu echipaj şi telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

- Elmet Măgurele - unitate de producţie pentru sisteme terestre care va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte ţări.

Majoritatea contractelor derulate în cele patru unităţi de producţie din ţara noastră ale Elbit Systems sunt destinate exportului, dar o parte dintre ele sunt colaborări importante cu industria naţională de apărare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb